Partileder har mistet sin mor: -Døde, som hun havde ønsket det

tirsdag d. 24. juli 2018 kl: 18. 53 Af: Matias Mortensen

Karin Elbæk er død. Hun blev 92 år.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, har mistet sin mor, Karin Elbæk. Det skriver han i et opslag på Facebook. Karin Elbæk blev 92 år gammel.

I det lange opslag hylder Uffe Elbæk sin mor for sin generøsitet samt sociale og politiske engagement.

Hvor er det crazy, det her: Alternative Uffe kan score millioner på herskabslejlighed

Han beskriver moderens opvækst som datter af en rigsarkivar og en lærer. Senere i livet, blev hun blandt andet uddannet væver, højskolelærer og var politisk aktiv på venstrefløjen.

Uffe Elbæk er fuld af beundring for sin mor.

– En fantastisk kvinde er her ikke mere. En kvinde, som utrætteligt tjente folkeoplysningen, freden og frigørelsen igennem hele sit lange liv. Min og mine tre søskendes mor, Karin Elbæk, døde i går, lige som hun havde ønsket det: i sin egen seng, i det lille rækkehus på Bellahøj, hvor hun også blev født for 92 år siden. Et langt, rigt og meningsfuldt liv er dermed slut, skriver han.

Karin Elbæk brød sig ikke om politikerne og det politiske liv på Christiansborg, og hun forstod ifølge Uffe Elbæk ikke, hvorfor han ville i Folketinget.

– Min mor, Karin Elbæk, var gjort af et helt særligt stof. Hun fastholdt igennem et langt liv en imponerende høj personlig integritet og var lige så præcis i hvad hun mente om verdens gang og ikke mindst dens unoder, som hun var generøs i alt hvad hun gjorde, skriver Uffe Elbæk.

Karin Elbæk vil blive bisat fra Vartov Kirke.

Du kan læse hele Uffe Elbæks opslag herunder:

<!–adinj_exclude_start–>

En fantastisk kvinde er her ikke mere. En kvinde, som utrætteligt tjente folkeoplysningen, freden og frigørelsen igennem…

Slået op af Uffe ElbækTirsdag den 24. juli 2018

<!–adinj_exclude_end–>

Del din kommentar

Forsiden lige nu