Paul McCartney: Martin var som en far for mig

onsdag d. 9. marts 2016 kl: 22. 00 Af: Ritzau Fokus

Beatles-stjernen hylder bandets producer George Martin, der døde tirsdag, og kalder ham "sin anden far".

Som producer har George Martin stået bag 30 førstepladser på hitlisterne i Storbritannien og 23 førstepladser i USA. Foto: Rebecca Naden/AP

Den legendariske Beatle mindes produceren, der døde tirsdag

Som så mange andre musikelskere over hele verden sørger Paul McCartney over tabet af den legendariske musikproducer George Martin, der døde tirsdag 90 år gammel.

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

George Martin var bedst kendt for at producere stort set alt af The Beatles’ musik, og 73-årige McCartney kalder ham da også for “sin anden far”.

– Jeg er så ked af at høre, at vores kæreste George Martin er gået bort. Han var en sand gentleman og som en anden far for mig, skriver Beatles-stjernen på sin hjemmeside.

Også den tidligere trommeslager i The Beatles, Ringo Star, begræder tabet af “den femte beatle”.

– Gud velsigne George Martin. Fred og kærlighed til Judy og hans familie. Kærlighed fra Ringo og Barbara. George vil blive savnet, skriver han på Twitter.

Martin opdagede potentialet

Bandet fra Liverpool havde flere afslag i bagagen, da det mødte produceren og pladeselskabs-bossen George Martin for første gang i 1962.

Martin opdagede dog hurtigt deres potentiale.

– Jeg kunne først og fremmest lide dem som mennesker, og jeg var overbevist om, at vi havde grundlag for at lave en gruppe, der ville hitte, har George Martin fortalt i et interview med magasinet Melody Marker.

Paul McCartney lægger vejen forbi København

Beslutningen sikrede ham en plads i historiebøgerne som den måske vigtigste musikproducer nogensinde.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu