Pave Fransisco den 1 indsættes i dag

tirsdag d. 19. marts 2013 kl: 12. 03 Af: Kendte.dk NY
 

Vatikanet er på den anden ende da det er dagen hvor den nye Pave Fransisco, som er Argentinsk født indsættes i en stor ceremoni der trækker flere hundrede tusinde mennesker til.

 

I dag bliver Fransisco den 1 indsat som Pave. - Foto: npr.org

I dag bliver Fransisco den 1 indsat som Pave. – Foto: npr.org

 

Paven trækker stort tilskuerskare når han i dag indsættes

Flere hundrede tusinde mennesker er tirsdag formiddag samlet på Peterspladsen for at være med på sidelinjen, når Pave Fransisco den 1 bliver indsat.

 

Fattig kirke for de fattige
Den argentinskfødte pave har de seneste dage givet udtryk for, at han ønsker en »fattig kirke for de fattige«, underforstået en kirke der nærmer sig og bekymrer sig om verdens dårligst stillede. Derfor vil det blive kigget på, hvordan og om indsættelseshøjtideligheden samt de efterfølgende arrangementer bliver lidt mere skrabet end ellers.

 

Inde i Peterskirken vil paven gå ned i krypten til Sankt Peters grav, hvorefter han bliver præsenteret med den såkaldte »Fiskerens Ring«, fingerringen der er symbol på hans autoritet.

 

Herefter er der messe på Peterspladsen, skriver BBC.

 

Landlige overhoveder deltager
Mange notabiliteter fra hele verden vil deltage i ceremonien, herunder den amerikanske vicepræsident, Joe Biden. Men også en af verdens »grimme drenge«, Zimbabwes 89-årige kontroversielle præsident, Robert Mugabe, er dukket op, selv om han formelt har indrejseforbud i Europa.

 

I Argentina vil indsættelsen også blive fulgt med enorm interesse og glæde. Ved mange kirker og katedraler samles indbyggere for at fejre, at den katolske kirke har fået et argentinsk overhoved nemlig Fransisco den 1.

 

TV skærme i Buenos Aires
På Plaza de Mayor i Buenos Aires er der opstillet store enorme TV-skærme, hvor menneskemængden kan følge indsættelsen.

 

Læs også: Pave Benedikt 16 forlader Vatikanet den 28 februar

 

Kilde: Berlingske Nyhedsbureau

Del din kommentar

Forsiden lige nu