Pernille Blumes sundhedsdata hacket

torsdag d. 15. september 2016 kl: 6. 40 Af: Ritzau Fokus

Læk fra Wada viser ifølge hackergruppe, at guldvinder Pernille Blume benyttede sig af astmamedicin under OL.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) oplyser, at hackergruppen Fancy Bear har offentliggjort nye sundhedsdata på 25 atleter. En af atleterne er OL-guldvinder Pernille Blume fra Danmark,.

Dagens Babe har det som en fisk i vandet

Ifølge papirerne fra Wada har Pernille Blume benyttet sig af astmastoffet terbutaline, som benyttes mod vejrtrækningsproblemer.

Stof på liste over forbudte stoffer

Stoffet er på Wadas liste over forbudte stoffer, men man kan i visse tilfælde få tilladelse til at benytte stoffet, hvis man tager det gennem en inhalator.

Pernille Blume har tidligere sagt offentligt, at hun fik konstateret anstrengelsesastma i 2010.

Tidligere på året blev cykelrytter Simon Yates udelukket i fire måneder for at have taget stoffet.

De 25 atleter er ud over danskeren ti atleter fra USA, fem fra Tyskland, fem fra Storbritannien og en fra henholdsvis Tjekkiet, Polen, Rumænien og Rusland.

Fra Storbritannien er der blandt andre tale om Tour de France-vinder Chris Froome samt den tidligere vinder af samme løb Bradley Wiggins.

– Fancy Bear har lækket endnu en portion af fortrolige data fra Wadas system, skriver antidopingagenturet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Bekræfter hacking

Tirsdag bekræftede Wada, at den russiske hackergruppe havde hacket sig ind i deres system med fortrolige oplysninger om atleter.

Gruppen offentliggjorde blandt andet data om tennissøstrene Serena og Venus Williams og gymnasten Simone Biles, der vandt fire guldmedaljer ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

De lækkede oplysninger viser ifølge Fancy Bear, at de amerikanske atleter tilsyneladende fik lov til at tage medicin, der normalt står på Wadas dopingliste.

De gik fra hinanden i 2017

Wada oplyste tirsdag, at det forventede, at Fancy Bear-gruppen ville offentliggøre endnu flere informationer.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu

Mest læste

Mest sete gallerier