Peter A.G.: Derfor har Gnags holdt i 50 år

søndag d. 14. august 2016 kl: 20. 00 Af: Ritzau Fokus

I år har Gnags været et band i 50 år. Det har kunnet lade sig gøre, fordi Peter A.G. aldrig har giftet sig med tidsånden, forklarer han.

Musikeren Peter A.G., der bærer det borgerlige navn Peter Andreas Gjerluf Nielsen, og hans bror, Jens Johan Gjerluf Nielsen, startede rockbandet Gnags som ganske unge teenagere i 1966.

Det er derfor i år et halvt århundrede siden, at det danske rockband, der har givet publikum hits som “Mr. Swing King” og “Vilde kaniner”, blev dannet. Og ifølge bandets forsanger skyldes gruppens lange levetid blandt andet, at bandmedlemmerne undervejs har været åbne for forandringer.

– Du kan kun være i noget i 50 år, hvis du hele tiden kan lære noget nyt eller justere de veje, du går på, siger frontmanden for Gnags, Peter A.G., til Ritzau Fokus.

Legendarisk dansk sanger har aldrig oplevet noget lignende: -Jeg blev chokeret

Hænger ikke fast i fortiden

Selv om Gnags har været en del af den danske musikscene i flere årtier, hænger bandet dog ikke fast i fortiden. Peter A.G. er nemlig opmærksom på det gamle ordsprog om, at den der gifter sig med tidsånden hurtigt bliver enke.

Forsangeren mener desuden, at han efterhånden har luret, hvad der helt konkret skal til, når man skal skabe et hit.

– Intellektet og kroppen, altså følelsen i kroppen, skal være en helhed. Hvis jeg hører en intellektuel smøre, foreslår jeg, at man giver det noget krop og oplevelse og finder noget, vi kan berøre, anbefaler Peter A.G. og fortsætter:

– Når de to ting er i balance, skaber det et hit.

Toppen af poppen vender tilbage: Se alle de nye deltagere

Peter A.G. er aktuel i den kommende sæson af underholdningsprogrammet Toppen af poppen, som går i luften søndag den 28. august. Programmets andre deltagere tæller blandt andre sangerinderne Ida Corr, Hanne Boel og Fallulah.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu