Ålen vender tilbage til jobbet

tirsdag d. 9. januar 2018 kl: 17. 29 Af: Ritzau Fokus
Peter Aalbæk vender tilbage til Zentropa
Stifter af Zentropa Peter Aalbæk har holdt sig fra selskabet, indtil rapporten om arbejdsmiljø var klar. Foto: Mads Nissen/Scanpix (Arkivfoto)

Arbejdstilsynet har undersøgt arbejdsmiljøet på Zentropa og har ikke konstateret nogle problemer.

Filmproducenten Peter Aalbæk genoptager sit arbejde hos Zentropa indenfor de næste uger. Det skriver filmselskabet i en pressemeddelelse.

Han vender tilbage til sit arbejde, efter at filmselskabet har modtaget en tilbagemelding fra Arbejdstilsynet, som har undersøgt arbejdsmiljøet på Zentropa.

– Der blev ikke konstateret arbejdsmiljømæssige problemer på undersøgelsestidspunktet. Arbejdstilsynet har valgt at give Zentropa en vejledning omkring forebyggelse af problemer med psykisk arbejdsmiljø, lyder det i pressemeddelelsen.

Aalbæk og von Trier sætter filmgård til salg

Det er tidligere blevet oplyst, at Peter Aalbæk, der er blevet anklaget for sexchikane, ville blive væk fra arbejde, indtil rapporten fra Arbejdstilsynet var klar.

Aalbæk kom i søgelyset

Efter en stor MeToo-kampagne, der startede med anklager om seksuelle overgreb af den amerikanske filmmager Harvey Weinstein, kom Peter Aalbæk og Zentropa i offentlighedens søgelys.

I den forbindelse gennemførte selskabets ledelse dialogsamtaler med alle medarbejdere. Herefter er der blevet udarbejdet nye retningslinjer.

– Vejledningen ligger i fin tråd med de retningslinjer, Zentropa udstedte efter en intern møderække mellem ledelse og medarbejdere inden Arbejdstilsynets undersøgelse blev iværksat, lyder det tirsdag fra ledelsen i pressemeddelelsen.

Peter Aalbæk: -Det gamle svin er glad i låget

– Vi har benyttet lejligheden til et 360 graders eftersyn af vores arbejdsmiljø og kultur, og det har været en meget givende intern proces.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu