Peter Mygind i konkurskrig – truet med tæsk

torsdag d. 4. juli 2013 kl: 9. 59 Af: Ritzau Fokus
 

Tabte penge kan få sindet i kog - så meget at Peter Mygind er blevet truet med tæsk. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix

Dagens fødselar: Jytte Abildstrøm

Peter Mygind er blevet truet med tæsk i en bitter konkursstrid, som har kostet tv-værten og skuespilleren 200.000 til 300.000 kroner.

Sagen fik først en afslutning for nylig, da en advokat meddelte Mygind, at han ikke ville slæbe skuespilleren i retten, selv om han den dag i dag mener at have penge til gode, skriver metroxpress.

Det hele begyndte i 2011, da Myginds bookingbureau Elmerdahl i Fåborg gik konkurs, og han mistede 200.000-300.000 kroner for udførte opgaver.

Mygind bad de kunder, som inden konkursen havde booket ham til at optræde efter konkursen, om at overføre Myginds honorar og Elmerdahls formidlingshonorar på 20.000 kroner til sig selv.

Konkursboets kurator og advokat Mads Sommerlund mener ikke, at han måtte gøre sådan.

– Vi vurderede, at det var i strid med ligedelings-princippet i konkursloven, siger han og argumenterer med, at de 20.000 kroner tilhørte boet.

– Jeg vurderer også, at Mygind kan have overtrådt reglerne, siger konkursretsekspert Georg Ringe til metroxpress.

Det afviser Mygind med henvisning til, at han havde en formue til gode – og med, at konkursboet ikke kunne levere det, formidlingshonoraret dækkede over; eksempelvis booking af hoteller.

En række virksomheder på Fåborg-egnen havde tabt penge på konkursen, og det var flere meget sure over.

Peter Mygind vært for stort BBC-show

– En mand var så vred, at han på min Facebook-væg truede med at banke mig sønder og sammen, hvis jeg nærmede mig Fåborg, siger Peter Mygind, som ikke politianmeldte manden.

Mads Sommerlund har meddelt Mygind, at det ikke svarer sig at føre retssag for at få de 20.000 kroner.

Del din kommentar

Forsiden lige nu