Peter Mygind vært for stort BBC-show

onsdag d. 10. februar 2016 kl: 17. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Peter Mygind står forrest, når BBC’s “Vores Planet – Live in Concert” kommer til Forum den 26. februar

– Det er ikke blot en serie; det er fænomenalt TV.

Sådan skrev den britiske avis THE GUARDIAN, da BBC viste dokumentarserien ’Vores Planet’ første gang. Og der var i sandhed tale om en produktion, der sprængte alle kendte rammer for naturdokumentar.

Dagens fødselar: Jytte Abildstrøm

Optagelserne til serien stod på i over fem år, hvor 40 kamerahold filmede over 10.000 timers originaloptagelser på mere end 200 lokationer på kryds og tværs af planeten. Anstrengelserne resulterede i en serie, der giver indblik i naturen og dyrelivets verden på en måde, som ingen før har været vidne til.

Har været begrænset til tv-skærmen

Herhjemme har ’Vores Planet’ hidtil været begrænset til fjernsynsskærmen, men nu kommer liveopførelsen til Danmark, hvor den kan opleves i Forum den 26. februar 2016. Her kommer publikum med på en uforglemmelig visuel og musikalsk rejse til vores planets skønneste og mest uberørte egne – fra verdens allerdybeste hulesystemer og op til Himalayas tinder.

Optagelserne, der er håndplukket til showet, fremhæver de mest usædvanlige historier og de mest dramatiske øjeblikke fra den prisvindende dokumentarserie og bliver vist i den skarpeste HD-kvalitet på et 144 kvadratmeter stort lærred.

Billederne bliver akkompagneret af Prags 80 mand store filharmoniske orkester, der under ledsagelse af dirigent Matthew Freeman leverer liveopførelsen af komponisten George Fentons underlægningsmusik.

Peter Mygind udgiver sin første børneborg

Der skal viljestyrke til

Peter Mygind er vært ved koncerten og underholder med nogle af de mange anekdoter, der er knyttet til BBCs enorme arbejde med at skabe dokumentarserien.

– Til denne tv-produktion knytter der sig nogle fascinerende historier, som siger noget om, hvad der skal til for at skabe sådan et mesterværk. For eksempel sad en kameramand i tre stive måneder i Pakistans bjerge og ventede på at se en sneleopard uden at vide, om den nogensinde kom forbi. Da han besluttede sig for at begive sig hjemad, insisterede produceren på, at han skulle blive, og sendte endnu en kameramand. Der skal viljestyrke til at skabe verdens flotteste og mest spektakulære tv-optagelser af vores smukke Moder Jord, siger Peter Mygind i en pressemeddelelse.

Del din kommentar

Forsiden lige nu