Peter Sommer: -Kan mærke døden komme tættere på

mandag d. 9. juli 2018 kl: 14. 58 Af: Ritzau Fokus
Fredagsrock 2018, Tivoli, Peter Sommer & Tiggerne
Peter Sommer kæmper for at opdatere kroppen. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)

Den østjyske sanger og sangskriver ser lyst på livet oven på en fortid med sygdom.

Musikpriser, anmelderroser og senest en optræden på Orange Scene under årets Roskilde Festival.

43-årige Peter Sommer befinder sig i øjeblikket et sted i livet, hvor han kan se tilbage på en karriere, der har budt på flere stjernestunder.

Succesen sker paradoksalt nok på et tidspunkt, som for mange af sangerens jævnaldrende er lig med fyrreårskrise og et farvel til dagene som ung.

– Lige nu er jeg i den alder, som flest mennesker nævner som den sværeste, når de sidst i livet bliver spurgt om, hvilke år af deres liv som var værst, fortæller Peter Sommer.

Peter Sommers sommer: Dette glæder jeg mig til

– Det, tror jeg, handler om, at man går fra at være nærmest barn til at være voksen i den alder. Og man oplever måske, ligesom jeg selv gør, at man ikke længere er fars eller mors dreng, men at rollerne er byttet rundt, og man i stedet rådgiver sin far eller mor om ting her i livet, fortæller sangeren.

Døden kommer

Selv kan den østjyske trubadur også mærke døden rykke tættere på, i takt med at lysene i fødselsdagskagen bliver flere.

– Jeg siger ikke, at jeg kan se enden på livet, fordi jeg betragter ikke døden som noget frygteligt eller ubehagelig. Men jeg kan godt blive lidt bange for at komme så langt ned i tempo, at jeg næsten går i stå, siger Peter Sommer.

Ikke desto mindre har sangeren det med egne ord “trygt og godt”. Han udgav tidligere på året pladen “Elskede at drømme, drømmer om at elske”, der er præget af optimistiske tekster om kærligheden og livet, og samtidig føler Peter Sommer, at det er på tide at gøre noget godt for sig selv.

– Jeg har en drøm om for første gang i mange år at give kroppen noget opmærksomhed. Kroppen har været et irriterende vedhæng for mig det meste af mit liv, fordi jeg fik en lammelse, da jeg var 13 år, hvor jeg blev lam fra brystet og ned.

– Jeg har stadig ret meget skævhed i kroppen og er følelsesforstyrret på grund af det, så jeg kunne godt tænke mig at prøve at blive stærk, forklarer han.

Peter Sommer er klar til Orange Scene: -Det er en kulmination

Helt konkret har skanderborgenseren kvittet cigaretterne og er begyndt at dyrke motion. Noget han tidligere havde forsvoret at gøre frivilligt.

– Jeg kører landevejscykling og nyder det rigtig meget. Jeg tror også, der ligger en masse sange i at ville gøre noget godt for sig selv, siger Peter Sommer.

Del din kommentar

Forsiden lige nu