Plaget prins løfter sløret for en sort periode i sit liv

onsdag d. 27. december 2017 kl: 11. 25 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Onsdag den 27. december lukker prins Joachim offentligheden ind i sin privatsfære i en grad, som aldrig tidligere er set. Prinsen er bare er et menneske af kød og blod - og det vil han gerne vise danskerne.

Prinsen er bare er et menneske – der bliver skilt som rigtig mange andre.

Alligevel var det et chok af de helt store, da medierne den 16. september 2004 var indkaldt til pressemøde på Amalienborg slot.

Måbende modtog journalisterne – og dermed resten af Danmark – beskeden om, at prins Joachim og prinsesse Alexandra stod over for en separation efter ni års ægteskab.

– Prins Joachim og prinsesse Alexandra har besluttet sig for at lade sig separere med henblik på efterfølgende at søge skilsmisse, lød beskeden fra daværende hofmarskal Ove Ullerup.

Derfor talte prins Nikolai ikke i telefon med Alexandra på sin fødselsdag

Masser af hensyn at tage

Dengang skulle prinsen ikke blot tage hensyn til sin familie i almindelighed og sine børn i særdeleshed, men også hele kongehuset som institution.

Det skriver TV 2 på sin hjemmeside i forbindelse med, at de onsdag den 27. december bringer et stort portræt af kronprins Frederiks lillebror.

Som det første danske kongehusmedlem i mere end 100 år lod den dengang 35-årige prins sig separere.

Og Joachim var selv smerteligt bevidst om, at beslutningen ville få stor betydning.

Befandt sig i mørk periode

Det er første gang, at prins Joachim i offentligheden sætter så præcist ord på den svære periode i sit liv.

Og i samme program erkender han også helt åbent, at han i en del år derefter befandt sig i en mørk periode af sit liv.

– Jeg stillede mig selv en masse spørgsmål i forbindelse med min skilsmisse og selvfølgelig også, hvad prisen var for den, fortæller han i tv-dokumentaren.

En uundgåelig skilsmisse

Skilsmissen mellem landmanden fra Møgeltønder og storbypigen fra Hong Kong var ifølge Joachim selv uundgåelig – for alternativt havde været helt ubærlig.

– Når man er et menneske af kød og blod og er nødt til at træffe så skelsættende en beslutning, så er det fordi, at man som menneske skal kunne fortsætte, fortæller prins Joachim.

Prins Joachim og Alexandra, der efterfølgende fik titlen som grevinde, har sammen børnene prins Nikolai og prins Felix.

Triste Alexandra: -Nikolai tager ikke telefonen

Under skilsmisseforløbet gjorde de meget ud af at skærme og beskytte dem og har kun sjældent talt offentligt om deres beslutning.

Programmet vises den 27. december klokken 20 på TV 2.

Del din kommentar

Forsiden lige nu