Plagiatsag: Så meget kan det koste sangeren

torsdag d. 9. juni 2016 kl: 16. 52 Af: Ritzau Fokus
Ed Sheeran kan risikere at skulle punge ud med et svimlende millionbeløb, hvis retten finder ham skyldig i at have plagieret dele af hitnummeret
Ed Sheeran kan risikere at skulle punge ud med et svimlende millionbeløb, hvis retten finder ham skyldig i at have plagieret dele af hitnummeret "Photograph". Foto: Drew Gurian/DREW GURIAN/INVISION/AP
 

Britiske Ed Sheeran er blevet sagsøgt for et svimlende millionbeløb. Sangeren anklages for at have plagieret hitnummeret “Photograph”.

Da den britiske sanger Ed Sheeran i 2015 udgav hitsangen “Photograph”, gik der ikke længe, før nummeret toppede flere internationale hitlister.

Sangen, som Ed Sheeran har skrevet sammen med Snow Patrol-artisten Johnny McDaid, er siden hen blevet hørt utallige af gange på diverse musiktjenester, og på Spotify er “Photograph” blevet afspillet over 400 millioner gange.

Skandale rammer sangeren

Nu ser det dog ud til, at en skandale kan ramme Ed Sheeran og hans vellidte nummer. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er den 25-årige musiker nemlig blevet sagsøgt for at have plagieret strukturen i “Photograph”.

Verdensstjernen Ed Sheeran giver dansk sommerkoncert

Søgsmålet er blevet indgivet af to sangskrivere ved navn Martin Harrington og Thomas Leonard, som mener, at deres sang “Amazing” fra 2009 deler musiske toner med Ed Sheerans sang.

Derfor kræver de to kunstnere en økonomisk kompensation på over 130 millioner kroner, samtidig med at de fremadrettet vil have penge, hver gang sangen bliver solgt. Det skriver Reuters.

Advokaten, som repræsenterer Martin Harrington og Thomas Leonard, er den samme, som hjalp familien til den afdøde sanger Marvin Gaye under deres retssag mod Pharrell Williams og Robin Thicke, hvor sagen drejede sig om muligt plagiat af nummeret “Blurred Lines”.

Gigantisk beløb! Megastjerne sagsøgt for at stjæle soullegendes hit

Marvin Gayes familie vandt sagen og fik over 7 millioner dollar i erstatning.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu