Popkvartet laver skæv musik med en støvsuger

onsdag d. 29. juni 2016 kl: 17. 51 Af: Ritzau Fokus
Det københavnske band Katinka har brugt alternative instrumenter for at opnå deres slidte og støvede lyd.
Det københavnske band Katinka har brugt alternative instrumenter for at opnå deres slidte og støvede lyd. Foto: Hove Olesen Peter/POLFOTO

Det Roskilde-aktuelle band Katinka bruger elkedler, brusere og støvsugere som instrumenter, og sangteksterne er hudløst ærlig virkelighed.

Da den danske kvartet Katinka spillede på Roskilde Festivals Rising-scene tirsdag, lignede det til forveksling en ganske almindelig koncert med gængse instrumenter. Selv kalder de det for skæv popmusik, og der blev da også taget helt anderledes metoder i brug, da det københavnske band indspillede musikken.

Under hele nummeret “Du rejser” ligger der derfor baggrundsstøj fra en støvsuger, en elkedel og bruser, og det startede egentlig lidt tilfældigt, forklarer bandet.

– I mit hjemmestudie på fjerde sal kan man ikke lige smide et trommesæt ind, og så må man jo bruge, hvad man har. Vi fandt bare ud af, at det lyder fedt og passer til Katinkas sange, forklarer Simon Ask, der producerer musikken.

Ingen fiktion

Mens tonerne af Katinka er støvede, slidte og kan være svære at gennemskue, er teksterne ikke svære at forstå. Og lyden af et hjerte i smerte er ikke skrevet ud fra fri fantasi.

Kaare Norge på Roskilde Festival: Sådan kom den besynderlige koncert i stand

– Der er ikke noget i teksterne, der er fiktion, for det kan jeg ikke finde ud af at skrive. Sangene handler om mit liv, og der er et par mænd, der har fået nogle sange, siger Katinka Bjerregaard.

Sidste år vandt gruppen musikkonkurrencen KarriereKanonen, og i år udkom deres anden EP “Lufthuller”. Ærligheden i sangene har givet stor opmærksomhed til Katinka, men det er ikke altid nemt at gøre det virkelige liv til musik. Slet ikke, når nogen pludselig beder om at være hovedperson i den.

– Jeg var engang sammen med en fyr, der bagefter spurgte, om han så fik en sang. Men så nemt er det ikke lige, måtte jeg forklare ham, griner den 24-årige sangerinde.

Største drøm

Hun ved godt, at det lyder klichéagtigt, når hun siger, at Roskilde-koncerten er hendes største drøm. Ikke desto mindre er det rigtigt. Siden 2008, hvor Katinka Bjerregaard for første gang var gæst på festivalen, har tankerne om at kigge ud på publikum fra scenekanten kørt rundt i hovedet.

Rapper med hård kritik efter alvorlig ulykke på Orange Scene: -Det giver ingen mening

– Jeg har ikke engang haft en drøm om at blive musiker. Men at stå på en scene på Roskilde Festival, det har jeg drømt om. Det er noget helt særligt, slår hun fast.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu