Populært Prince-album vinder anerkendt pris

mandag d. 21. november 2016 kl: 9. 03 Af: Ritzau Fokus

Den afdøde musiker Prince blev hædret med prisen for bedste soundtrack til American Music Awards 2016.

Fans verden over var i chok, da det blev meldt ud, at den afdøde musiker Prince var nomineret til at modtage en pris til American Music Awards 2016.

Vejrudsigten for i dag siger "Purple Rain"

Da prisuddelingen løb af stablen søndag, fortsatte overraskelserne. Princes album “Purple Rain” fra 1984 vandt nemlig prisen for bedste soundtrack.

Princes søster Tyka Nelson modtog prisen på musikerens vegne, og hun var tydeligt berørt af situationen. Det skriver det amerikanske medie E! News.

– Han (Prince red.) er stadig en af verdens mest respekterede og elskede artister, sagde Tyka Nelson ifølge E! News og fortsatte:

– På vegne af Prince, vores vidunderlige ven, lærer og bror, vil jeg ydmygt acceptere denne pris.

Ikke første gang

Da “Purple Rain” vandt prisen, slog det 32 år gamle album blandt andet det soundtrack, der hører til den seneste film i Star Wars-serien, “Star Wars: The Force Awakens”, der ligeledes var nomineret i kategorien.

Det er dog ikke første gang, at “Purple Rain” vinder en pris til American Music Awards. I 1985 vandt albummet prisen som årets bedste rock-/popalbum.

Til American Music Awards 2016 var der især én kunstner, der ryddede bordet for priser.

Den canadiske rapper Drake var nomineret til i alt 13 priser, hvilket førte til, at han slog musikeren Michael Jacksons rekord fra 1984 på 11 nomineringer.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu