Populært svensk rockband trækker stikket

mandag d. 14. marts 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus

Bandet Kent annoncerer i en ny video, at de tager på sin sidste turné i slutningen af dette år.

Den svenske rockgruppe Kent takker af. Arkivfoto.

Den svenske rockgruppe Kent takker af. Arkivfoto. Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO

Rockgruppen Kent har besluttet, at de ikke udgiver flere albums eller tager på turne efter 2016

Den svenske rockgruppe Kent har truffet en beslutning om ikke at udgive flere albums eller tage på turné efter udgangen af dette år.

Anmeldere både skoser og roser Kents svanesang i Forum

Det fremgår af en ny video, som bandet lagde op på sin Facebook-side og officielle hjemmeside søndag aften.

I slutningen af videoen, som ifølge Aftonbladet viser klip fra bandets musikvideoer gennem årene, står der teksten: “16. maj 1990 – 17. december 2016”, som en reference til bandets begyndelse og nu planlagte slutning.

Og på sin hjemmeside roser bandet sine fans for alle årene.

– Vi har altid forsøgt at gå vores egne veje. Tak til alle jer, der har kunnet lide vores musik. Tak til alle, som er kommet til vores koncerter fra de første små kaos-gigs på små klubber i de tågede 90’ere til de store scener. I har gjort det muligt for os at fortsætte, skriver bandet blandt andet på sin hjemmeside.

Holder afskedskoncert i Stockholm

Bandet, der nu består af medlemmerne Joakim Berg, Martin Skjöld, Markus Mustonen og Sami Sirviö, har indtil videre udgivet 11 albums og er på vej med det 12, “Då som nu för alltid”, som er planlagt til at udkomme senere i år.

Igennem årene har den svenske rockgruppe vundet adskillige svenske grammyer blandt andet i kategorierne “Bedste rock/pop gruppe” og “Årets bedste album”.

Bandets afskedskoncert kommer til at finde sted i Stockholm den 17. december i år. Inden da har bandet to koncerter på dansk jord. Den første bliver spillet den 25. november i Århus, mens den anden finder sted den 26. november i København.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu