Povl Kjøller kunne i dag være fyldt 79 år

fredag d. 3. juni 2016 kl: 6. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Povl Kjøller kunne i dag være fyldt 79 år.

Komponist, guitarist og vært på børne-tv, Povl Kjøller, kunne i dag have haft fødselsdag. Han ville være fyldt 79 år.

Povl Kjøller er blandt andet kendt for sangene Min cykel (også kaldet Cykelsangen) og Bakke snagvendt. Mange af hans sange var en del af programmet Legestue sammen med dukkeparet Kaj og Andrea, hvor han var vært med Kjeld Nørgaard fra 1971 til 1975.

Dagens Fødselar: Povl Kjøller

Uddannet musiklærer

Han var oprindeligt uddannet musiklærer, men fik stor succes i 1970’erne med sine jazz-prægede børnesange, der ofte lagde op til musikundervisning på skoler og i børnehaver. I sin karriere udgav Kjøller mange plader og medvirkede i børne-tv på DR, ofte sammen med Iben Wurbs og Trille.

I 1990’erne oplevede han en kraftig renæssance med sin musik, det helt store comeback fik han på Midtfyns Festivalen i Ringe 1994, hvor han i “Natuglen” spillede for fulde huse. Alle blandt publikum kunne sangene udenad, idet Kjøllers numre havde været lydkulisse til de flestes barndom. Dette billede fortsatte på mange scener landet over. Samtidig opstod flere kopibands, der var baserede på Kjøllers sange og musik, f.eks. det vestsjællandske band The Kjøllers.

Povl Kjøller arbejdede til sin død på Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium, blandt andet som musiklærer, hvor han smittede mange pædagogstuderende med sin glæde for al slags rytmisk musik.

I 2009 blev Povl Kjøller’s hidtil uudgivede sang “Onkels Madder” udgivet på cd’en “Helle for…”

Povl Kjøller døde den 11. september 1999. Han blev 62 år gammel.

Kilde: Wikipedia.

Del din kommentar

Forsiden lige nu