Premiere på Matrix

onsdag d. 21. maj 2003 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Den længe ventede ”Matrix Reloaded” kan ikke gøre så stort indtryk som den første Matrix-film. Men den får tiden til at gå stærkt og man forlader biografen bandende over, at der er så længe til, at den sidste del af trilogien får premiere.

I ”Matrix Reloaded” er Neo, Trinity og Morpheus tilbage. Udover dem møder vi også Morpheus gamle kæreste Niobe og en række andre menneskelige frihedskæmpere.
I toeren foregår en del af filmen på Zion, den sidste menneskelige by. Den er rigtigt flot beskrevet, men et dystert, kantet og koldt sted, hvor selv en kæmpemæssig fest, bliver et lidt trøsteløst orgie.
Agent Smith er også tilbage, som den eneste ægte skurk. Han har lært at kopiere sig selv og det kommer der nogle helt fantastiske kampscener ud af. Her imponerer filmen med sine aktionssekvenser og toeren formår i allerhøjeste grad op til de nye standarter, som etteren satte.

Britisk stjerneskuespiller er død

Handlingen tager sin begyndelse, da menneskene opdager, at der er præcis 72 timer til, at deres by Zion bliver opdaget og ødelagt, og indbyggerne udslettes. Samtidig har Neo drømme om at Trinity dør og han splittes mellem at ville rede Zion og redde Trinity.
Filmen kræver en høj grad af koncentration af seeren. For bag handlingen ligger en større omgang filosofi om mennesker og maskiner og fantasi og virkelighed. For at forstå filmen, er det desuden et krav, at du har set den første Matrix-film, for ellers giver den absolut ingen mening.

Del din kommentar

Forsiden lige nu