Prins Charles ser døden i øjnene

tirsdag d. 4. november 2014 kl: 12. 36 Af: Ritzau Fokus
 

Prins Charles var med til at fejre “Dødens Dag”. Foto: José Méndez/AP

I Mexico fejrer man “Dødens Dag”, og det fik prins Charles og hertuginde Camilla at føle.

Mens amerikanerne afholder Halloween for at fejre allehelgensdagen, er der en langt mere makaber tradition i Mexico, hvor man én gang om året fejrer “Dødens Dag” – også kendt som “Dia de los Muertos”.

Michael Falch: -Det her liv må være rigeligt

Her klæder folk sig ud i skræmmende kostumer for at mindes de afdøde, og det fik prins Charles og hans hustru, hertuginde Camilla af Cornwall at føle, da de i weekenden var på besøg i Real del Monte i Mexico. Det skriver The Mirror.

Parret blev mødt af det makabre syn af kvinder med ansigterne malet som skeletter – noget, der er typisk for fejringen af den religiøse festival.

“Dødens Dag” har til formål at lade folk mindes deres afdøde kære på en festlig måde – noget, der kan virke makabert i andre dele af verden, men som i Mexico bliver gjort med pomp og pragt.

På byens torv i Real Del Monte var der således lavet et lille alter, hvor tændte stearinlys og mad skulle byde de afdøde tilbage til verden.

Også Colombia er med i rejseplanerne for prins Charles og hertuginde Camilla, der forventes at vende hjem igen den 5. november.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu