Prins Henrik færdig som vinbonde

tirsdag d. 21. april 2015 kl: 10. 43 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Efter 40 år med vin fra Château de Cayx, har Prinsgemalen besluttet at bortforpagte salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie.

Prins Henrik overgiver nu sit livsværk til det franske firma Vinovalie.

God ven afslører royal hemmelighed: Var på bøssebar med Henrik

Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig. Det ene af vin-kooperativerne har Prinsgemalens far været med til at stifte i Cahors efter 2. verdenskrig.

Prins Henrik har ønsket at forberede et generationsskifte i tide, så der ikke er det samme behov for, at han selv er direkte involveret i produktionen.

Det har været afgørende for Prinsgemalen, at der er tale om et firma, som vil fortsætte udviklingen af Château de Cayx vinen. Prinsgemalen udtaler i den forbindelse:

Bevæbnet prins Henrik blev truet på livet

– Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden.

Vinen fra Château de Cayx vil fortsat bære Prinsgemalens navn. Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens Prinsgemalen beholder vinsalget fra sin egen butik på slottet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu