Prins Joachim tilbage på Schackenborg: Det er en oase

torsdag d. 6. september 2018 kl: 10. 35 Af: Nicklas Skyum Clausen

Onsdag var prins Joachim tilbage i vante rammer, da han holdt foredrag i sin tidligere bolig, Schackenborg slot

Prins Joachim solgte i 2014 det sønderjyske slot – og landbrug – Schackenborg, men onsdag var prinsen tilbage i de, for ham, så vante rammer.

Her var prinsen vært ved et foredrag, hvor han talte om sit varme forhold til den egn, han i mange år boede på.

Der luftede prins Joachim også noget så sjældent, som en kongelig holdning til en politisk sag – nemlig det vildsvinehegn, politikere vil bygge mellem Danmark og Tyskland, skriver JydskeVestkysten:

Se de søde billeder: Danske prinser og prinsessers første skoledag

– Jeg kommer selv fra landbruget, og skrækscenariet må være, at vi igen bliver udelukket fra de lukrative markeder, vi handler med. På samme måde som det skete i firserne med mund og klovsygen. Set i det perspektiv er 70 km. hegn måske en lille pris, når vi kan vise, at vi forsat er så årvågne i dansk landbrug, som vi altid har været, sagde prinsen ifølge avisen.

Joachim uddybede også sin holdning – og kom ind på emnet grænsekontrol:

– Et hegn er ikke lig med, at man troskyldigt skal huske at vise passet hver gang, man krydser grænsen. Der er en hverdag, og selvom der er en formel grænse, så er den i hverdagslivet nærmest blevet visket væk af de mennesker, der bor hernede. Det er det, der kendetegner egnen, konstaterede prins Joachim.

Varmt forhold til Sønderjylland

Prins Joachim flyttede til Schackenborg i 1993, og boede der frem til 2016. Og gennem årene har han opbygget et varmt og nært forhold til egnen – og sønderjyderne.

Kasernechef er begejstret for soldaterprins

Han delte blandt andet sine oplevelser om, hvordan forskellene er på sønderjysk på øst- og vestkysten, og fortalte om Schackenborg, at det for ham var en oase.

Det glædede prins Joachim, at han fortsat bliver inviteret til Schackenborg.

Del din kommentar

Forsiden lige nu