Prins Nikolai og kammerater i smuk fælles hyldest

onsdag d. 5. september 2018 kl: 12. 42 Af: Ritzau Fokus

Prins Nikolai var onsdag blandt deltagerne, da over 1000 soldater marcherede gennem Varde i forbindelse med markeringen af flagdagen for Danmarks udsendte.

Prins Nikolai påbegyndte i august sin uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde, og onsdag var den 19-årige prins på march gennem den vestjyske garnisonsby.

Det skriver TV2.

Prins Nikolai var en del af den march på over 1000 soldater, som marcherede gennem byen i forbindelse med markeringen af flagdagen for Danmarks udsendte, som finder sted hvert år den 5. september.

Derfor talte prins Nikolai ikke i telefon med Alexandra på sin fødselsdag

Udsendte hyldes

Det er i år tiende gang, at flagdagen afholdes, oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.

– Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, redningsberedskabet, politi og sundhedsvæsenet, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Triste Alexandra: -Nikolai tager ikke telefonen

Prins Nikolai er i gang med at uddanne sig til reserveofficer i Hæren. Uddannelsen varer to år. Også hans far, prins Joachim, og hans onkel, kronprins Frederik, har gjort tjeneste i militæret.

Til magasinet Euroman har prins Nikolai fortalt, at han regner med at tage en civil uddannelse, når hans tid i militæret er færdig.

Del din kommentar

Forsiden lige nu