Prins overrasker soldater i krig

mandag d. 10. november 2014 kl: 10. 42 Af: Ritzau Fokus
 
Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly.

Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly. Foto: Chris Radburn/AP

Engelske prins Harry besøgte britiske tropper i Afghanistan i anledning af Remembrance Day, søndag.

Mens den britiske kongefamilie lagde valmuekranse på regnvåde mindetavler i London, tilbragte den unge prins Harry den britiske mærkedag Remembrance Day under noget lunere himmelstrøg.

Skuespiller er klar til springe ud som prinsesse

Som repræsentant for sin farmor, dronning Elizabeth, besøgte han britiske udsendte soldater i Afghanistan. Her talte han til de soldater, der endnu er på posten i det krigshærgede land. det skriver Hello! Magazine.

Efterfølgende placerede prinsen en krans med de personlige mindeord: “Der findes ingen kærlighed større, end når man ofrer sit liv for sine venner. De vil aldrig blive glemt. Harry”.

I sin egenskab af kaptajn i hæren har prins Harry selv aflagt tjeneste i Afghanistan af to omgange. Den seneste udsendelse, som sluttede i starten af 2014, varede fire måneder. Her fløj prinsen andenpilot i et af hærens kampfly.

De sidste britiske soldater vil vende hjem inden årsskiftet, hvor Storbritannien nedlægger deres sidste base, Camp Bastian, i Helmanprovinsen i det sydlige Afghanistan.

Remembrance Day blev indført i Storbritannien og Commonwealth-landene efter slutningen af 1. verdenskrig for at mindes i de soldater, der faldt i krigen.

Dagen markeres traditionelt med mindekranse og parader, hvor den karakteristiske valmue, den såkaldte rememberance poppy, bæres på tøjet.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu