Prins Philip ærer marinekorps på sin sidste arbejdsdag

onsdag d. 2. august 2017 kl: 14. 18 Af: Ritzau Fokus
FILE PHOTO - File photo of Britain's Prince Philip smiling in Kildare, Prins Philip, Dronning Elizabeth II
Onsdag går Prins Philip på pension efter 70 år ved dronningens side. Foto: DYLAN MARTINEZ / SCANPIX

Efter 65 år med royale pligter går prins Philip onsdag på pension efter sin sidste officielle opgave.

Den britiske prins Philip kan onsdag sige goddag til livet som pensionist, når han har deltaget i sin sidste officielle begivenhed på egen hånd.

Og meget passende er det en en velgørenhedsparade for det kongelige marinekorps, der bliver den 96-årige prins’ sidste planlagte opgave.

Det gjorde de bare ikke: Sådan har stjernerne dummet sig foran de kongelige

Prins Philip er også general

Selv har prins Philip haft et nært forhold til marinekorpset gennem 64 år, siden han i 1953 blev udnævnt til general for korpset.

Paraden til ære for korpset finder sted ved Buckingham Palace i London. Den afsluttes med en march, en royal honnør og tre hurraråb for prins Philip.

– Paraden vil afslutte Hans Kongelige Højheds individuelle virke, selv om han fremover kan vælge at deltage i udvalgte begivenheder ved dronningens side fra tid til anden, meddelte kongehuset i sidste uge.

Har holdt tusindvis af taler

Prins Philip har stået ved dronning Elizabeth II’s side i 70 år og har taget del i royale pligter i 65 år. Det er ifølge BBC blevet til 22.219 officielle optrædener på egen hånd siden 1952. I alt har han givet 5496 taler.

I maj annoncerede det britiske kongehus i en pressemeddelelse, at prins Philip trækker sig tilbage fra sine royale pligter til efteråret.

Kongehuset i chok: Dronningens læge dræbt

– Hans Kongelige Højhed, hertugen af Edinburgh, har besluttet sig for, at han ikke længere vil tage del i offentlige arrangementer fra efteråret i år. Han har fuld opbakning fra dronningen.

Kongehuset meddelte desuden, at den 91-årige dronning fortsat vil passe sine forpligtelser.

Del din kommentar

Forsiden lige nu