Prins svarer igen: Presser ikke mine døtre

mandag d. 12. december 2016 kl: 15. 11 Af: Ritzau Fokus
Golf - British Open, Prins Andrew
Prince Andrew tager bladet fra munden i en meddelelse på Twitter. Arkivfoto: Paul Childs/Scanpix.

Prins Andrew har udsendt en meddelelse, hvori han tager afstand fra de mange rygter, der har floreret på det seneste.

Historier om, at prins Andrew skulle være en hård far, der presser sine døtre til at udføre mere royalt arbejde, har floreret på det seneste.

Det er hovedpersonen godt og grundigt træt af, og derfor har den britiske prins udsendt en officiel meddelelse på det sociale medie Twitter, hvor han kalder historierne for “fuldstændig opdigtede”.

Rygterne gik desuden på, at prins Andrew skulle have krævet, at døtrenes, prinsesse Beatrices og prinsesse Eugenies, fremtidige mænd skal tage imod en royal titel. Andre rygter gik på, at prins Andrew var blevet uvenner sin storebror,  prins Charles, men prinsen afviser begge dele i meddelelsen.

– Der er ingen sandhed i historien om, at der skulle være et brud mellem prinsen af Wales (prins Charles, red.) og jeg over mine døtres deltagelse som medlemmer af kongefamilien, og alle fortsatte spekulationer om det er meningsløse, skriver prins Andrew.

Prinsessen er klar til at flytte hjemmefra

Meget taknemmelig

I meddelelsen fortæller 56-årige prins Andrew desuden, at kongefamilien er meget taknemmelig, når de to unge prinsesser deltager i royale arrangementer, men at han støtter dem i at følge deres karrieredrømme.

– Som far er mit ønske for mine døtre, at de er moderne, arbejdende unge kvinder, der tilfældigvis også er medlemmer af kongefamilien, og jeg er glad for at se dem forme deres karrierer, skriver prinsen, der er søn af dronning Elizabeth.

Prins Andrew fik de to døtre sammen med Sarah Ferguson, som han senere blev skilt fra.

26-årige prinsesse Eugenie arbejder som vicedirektør hos galleriet Hauser & Wirth, men 28-årige prinsesse Beatrice arbejder som forretningskonsulent.

Sjælden meddelelse

Det er sjældent, at medlemmer af det britiske kongehus sender en officiel meddelelse ud for at kommentere på historier i medierne. Det er dog ikke længe siden, at det skete sidst.

Endnu et royalt bryllup er på vej: Britisk prinsesse skal giftes

I november udsendte prins Harry nemlig en udtalelse, hvori han bad medierne om at lade kæresten Meghan Markle være i fred.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu