Prinsen har haft besøg af sin søster

søndag d. 11. februar 2018 kl: 10. 49 Af: Jørgen Rosengren

Familien flokkes nu om prinsen.

Prins Henrik har fået besøg af sin lillesøster Cartherine de Monpezat.

Det oplyser kongehuset over for Ekstra Bladet.

– Hun er ankommet til Danmark. Jeg kan bekræfte, at prinsens søster har besøgt ham, siger kommunikationschef Lene Balleby til bladet.

Catherine de Monpezat er nonne ved Søsterordenen Notre Dame de Calvaire i Toulouse.

Påvirket lillebror

Étienne de Monpezat, prinsens lillebror, der er syv år yngre end Henrik, fortalte, at han er meget påvirket af situationen.

– Det er en meget svær tid for os. Vi ved ikke så meget, så det er svært, fortalte han.

Fredag var han også overbevist om, at broderen ikke havde lang tid igen.

– Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger, sagde Étienne de Monpezat til BT.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til kommunikationschefen.

Flere besøg

Mere eller mindre hele kongefamilien – dronningen, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og flere af Henriks børnebørn – var lørdag på Rigshospitalet.

Rygter og pinligheder på Château de Cayx

Familien var på Rigshospitalet i omkring 40 minutter. Dronningen forlod stedet først, hvorefter Frederik og Mary fulgte efter sammen med deres børn. Til sidst forlod Prins Joachim og familien “Riget”.

Dronning Margrethe vinkede til den fremmødte presse på vej ud fra hospitalet.

Tidligere blev det meldt ud fra samme avis, at Prins Joachim har besøgt sin far på hospitalet sammen med sine to ældste sønner lørdag. Ekstra Bladet kunne også berette, at Prins Henriks søster Catherine var på vej fra Frankrig. Hun har altså nu besøgt sin bror.

Besøg af kronprinsen

Natten til fredag besøgte Kronprins Frederik, der er hastet hjem fra vinter-OL i Sydkorea, sammen med kronprinsessen og dronningen Henrik.

Dermed har begge Henriks sønner sammen med Hendes Majestæt Dronning Margrethe været på Rigshospitalet for at besøge den 83-årige prins, hvis tilstand er alvorligt forværret.

Kongehuset meddelte fredag morgen i en kortfattet pressemeddelelse, at Henriks tilstand – efter bedring – pludselig var “alvorligt forværret”. Det er på nuværende tidspunkt ikke uddybet, hvad der er sket – og hvor syg prinsen egentlig er.

Kronprinsens besøg på Rigshospitalet foregik i løbet af aftenen fredag – med ham var kronprinsessen og dronningen. Tidligere fredag var Prins Joachim med sine ældste sønner ligeledes på Rigshospitalet. De var ligeledes forbi lørdag.

Også kronprinsesse Mary besøgte prinsen fredag. Hun havde selskab af sine ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella. De ankom ved 11-tiden og forlod hospitalet cirka en halv time senere.

Det er alvorligt

Formuleringen i pressemeddelelsen fredag lød “Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark“.

Det signalerede til omverdenen, at det i den grad var en alvorlig forværring, for kronprinsen er medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

En af dem, der kender Kongehuset indgående, studsede også over den pointe.

– Det er rigtig alvorligt. Det, at kronprinsen bliver kaldt hjem, viser, at prinsens tilstand er alvorlig, sagde Trine Larsen, hofreporter hos Billed Bladet, til Newsbreak.dk fredag.

Kendte og kongelige indtog Tivoli

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter en sygdom, der blev opdaget, mens prinsen befandt sig i Egypten hos hotelejeren Enan Galaly.

Siden blev en godartet tumor i venstre lunge fundet. Prinsen er tilsyneladende indlagt på en infektionsklinik på Rigshospitalet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu