Prinsen og prinsessen hylder det at være anderledes

onsdag d. 22. november 2017 kl: 18. 09 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Det svenske prinsepar - Carl Philip og Sofia - åbnede tirsdag Kongeslottet i Stockholm til fordel for et seminar, der havde fokus på dét, at der sagtens kan være en styrke i dét at være anderledes her i livet.

Præcis ligesom især den danske kronprinsesse Mary gør det, så kæmper også prins Carl Philip og prinsesse Sofia imod mobning af især børn og unge.

I den anledning har parret stiftet “Prins Carl Philips og Prinsesse Sofias Stiftelse”, som laver en lang række forskellige tiltag.

Målet med stiftelsen er at bekæmpe mobning med visionen om børn og unge skal have ret til og mulighed for at være sig selv.

Prinsen og prinsessen hylder det at være anderledes.

Nogle fantastiske rammer

Tirsdag stod det smukke par i spidsen for et seminar, der blev afviklet i Bernadotte-biblioteket på Kongeslottet midt i Stockholm.

Ærlig prinsesse: -Jeg blev mødt af en storm af had

Her har repræsentanter fra en lang række organisationer, virksomheder og fra de akademiske verden inviteret inden for i de fantastiske rammer.

Blandt foredragsholderne var Susanna Cederquist, der er ekspert udi ordblindhed samt Pigge Werkelin, som er iværksætter og erhvervsleder.

Skal være gode rollemodeller

Men også værterne, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, havde noget at berette:

– Siden vi dannede denne stiftelse som en modreaktion mod “hate” på nettet og ordblindhed, er der rigtig mange børn og voksne, der har hørt om os, forklarede prinseparret.

– Mange af dem har fortalt os deres egne historier, og det viser, hvor vigtigt det er, at vi alle er gode rollemodeller for de unge.

Talen kan læses i sin helhed via dette link fra det svenske kongehus’ hjemmeside.

Mangfoldighed er et aktiv

Herefter tog en række foredragsholdere over, inden eftermiddagen blev rundet af med rundbordssamtaler.

Prinsepar afslører hemmeligt projekt

Blandt andet blev det debatteret, hvordan skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder i langt højere grad skal se mangfoldighed som et aktiv, en styrke.

“Prins Carl Philips og Prinsesse Sofias Stiftelse” blev oprettet i forbindelse med brylluppet den 13. juni 2015.

Del din kommentar

Forsiden lige nu