Prinsepar jubler: Vi har fået en datter

onsdag d. 18. maj 2016 kl: 9. 10 Af: Ritzau Fokus
Prins Amedeo og journalisten Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein giftede sig i 2014.
Prins Amedeo og journalisten Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein giftede sig i 2014. Foto: Frederic Sierakowski/AP

Belgiens prins Amedeo, som er nevø til landets konge, har fået en lille datter med den italienske journalist Elisabetta von Wolkenstein.

Der er babyboom i de europæiske kongehuse for tiden, og nu er der kommet endnu et royalt skud på stammen.

Bryllup i Rom: Her får prinsen sin prinsesse

Belgiens prins Amedeo er nemlig blevet far for første gang, og det er til en lille prinsesse.

– Prins Amedeo og prinsessen har den store glæde at kunne annoncere fødslen af deres datter, født klokken 03.30 på Saint-Pierre University Hospital i Bruxelles.

– Både mor og datter har det godt, og prinseparrets respektive familier er begejstrede over nyheden, skriver det belgiske kongehus i en erklæring og tilføjer, at lillepigen vejede 3,3 kongelige kilo ved fødslen og målte 52 centimeter.

Gift med journalist

Den nybagte mor er prinsens kone, den italienske journalist Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, som han giftede sig med i 2014 ved et sommerbryllup i hendes hjemland efter syv års forhold.

30-årige prins Amedeo er nummer seks i arvefølgen til den belgiske trone som kong Philippes nevø, men trækker ikke kun i de kongelige klæder.

Prinsen har både en militæruddannelse fra den belgiske hær og en bachelor i management fra den anerkendte London School of Economics, hvilket har ført ham ud i erhvervslivet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu