Prinsesse Benedikte får vigtigt nyt job

tirsdag d. 15. maj 2018 kl: 16. 14 Af: Elo Christoffersen
Prinsesse Benedikte protektor Osteoporoseforeningen
At prinsesse Benedikte har sagt ja til at være protektor for Osteoporoseforeningen kan medvirke til at hjælpe foreningen til at få skabt endnu større opmærksomhed mod knogleskørhed. Her ses Prinsessen i forbindelse med fejringen af Osteoporoseforeningens 25 års-jubilæum i Musikhuset i Aarhus den 7. Maj 2017. Foto: Ole Hartmann Schmidt (Arkivfoto)

Prinsessen har sagt ja til at være protektor for denne forening.

Prinsesse Benedikte har sagt ja til at være protektor for Osteoporoseforeningen.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse:

– Det er en stor glæde for Osteoporoseforeningen, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte bakker så aktivt op om osteoporosesagen, siger Osteoporoseforeningens landsformand Ulla Knappe.

Prinsesse Benedikte deltager for første gang i rollen som protektor for Osteoporoseforeningen i forbindelse med en kombineret kulturel og faglig event i Skuespilhuset, der finder sted onsdag.

Musikalsk indslag med Peter A.G.

I forbindelse med eventen, får prinsessen og de øvrige 300 deltagere opdateret viden om den nyeste forskning inden for knogleskørhed, og der vil blive budt på musikalske indslag af henholdsvis koncertpianistinde Katrine Gislinge og den folkekære komponist og sanger Peter A.G. Nielsen, som selv har haft knogleskørhed tæt inde på livet.

Landsformand Ulla Knappe håber på, at Osteoporoseforeningen med prinsesse Benediktes opbakning kan få skabt endnu større opmærksomhed mod knogleskørhed til gavn for de næsten 550.000 mænd og kvinder, som af såvel Sundhedsstyrelsen som WHO skønnes at leve med sygdommen i Danmark:

– Omkring 400.000 af dem, der lever med knogleskørhed, er ikke opsporet og er derfor heller ikke i knogletabsforebyggende behandling. Det koster i sidste ende livskvalitet for titusinder af mennesker, der hvert år brækker deres knogler unødvendigt – ofte med invaliderende følger. Og det koster samfundet milliarder i unødvendige omkostninger til behandling, genoptræning og pleje. Så vi er prinsessen meget taknemmelige for den fine gestus, slutter landsformanden.

Kendte og kongelige indtog Tivoli

Fakta

Osteoporoseforeningen – Landsforeningen mod knogleskørhed – blev etableret i 1992 og har i dag lokalforeninger i 23 byer over hele landet.

Prinsesse uddeler mere end 300.000 kroner til unge

Foreningen tilbyder hjælp og rådgivning af mennesker med knogleskørhed og tilbyder bl.a. læge- og diætisttelefon, patienttelefon foruden kvartalsvis udgivelse af medlemsbladet ”knogleskør”, der bl.a. formidler ny viden på området, oplyser om behandlingsmuligheder og anbefalinger til kost og motion samt om andres erfaringer med sygdommen. Herudover holder Osteoporoseforeningen en lang række stormøder for medlemmer og andre med interesse i knogleskørhed.

Osteoporoseforeningens lokalforeninger arrangerer desuden en lang række aktiviteter og netværksmøder, hvor man kan møde og udveksle erfaringer med ligesindede.

Del din kommentar

Forsiden lige nu