Prinsesse Elisabeth er død: Det skal der ske nu

onsdag d. 20. juni 2018 kl: 7. 19 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sov stille ind tirsdag aften.

Tirsdag aften klokken 18.15 sov Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth stille ind efter længere tids sygdom. Prinsessen var omgivet af sin nærmeste familie, oplyser Kongehuset på sin hjemmeside onsdag morgen.

Prinsesse Elisabeth indgik i arvefølgen til den danske trone og boede sine sidste år på Sorgenfri Slot. Derfor vil prinsessens død få betydning for det danske kongehus.

Prinsessen indgik indtil sin død i den danske arvefølge og boede en stor del af sit liv i Holte på Gl. Dronninggårds Allé ved Furesøen sammen med instruktøren og filmfotografen Claus Hermansen indtil hans død i 1997. For tre år siden flyttede Prinsessen tilbage til sit barndomshjem på Sorgenfri Slot, hvor Hendes Højhed således tilbragte sine sidste år“, skriver Kongehuset.

Præsident er pludselig død

Hun er den førstefødte til Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline-Mathildes. Hun var storesøster til både Grev Ingolf og Grev Christian og samtidig Kong Christian X og Dronning Alexandrines første barnebarn.

Prinsesse Elisabeth vil blive bisat fra Lyngby Kirke, hvor fra hun også blev døbt. Herefter vil Prinsessen blive stedt til hvile ved siden af Claus Hermansen.

I anledning af sin 80-års fødselsdag fortalte prinsessen til Billed-Bladet, at hun aldrig har haft et ønske om at få “skrigende” unger, men at hun var meget glad for sine nevøer og niecer.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Prinsesse Elisabeth var ansat i Udenrigsministeriet fra 1956 til 2001. Herfra har hun blandt andet været udstationeret på den danske ambassade i Washington og ved den danske FN-mission i Genève i 1989-1993.

Hun var blandt andet protektor for dansk-brasiliansk selskab og dansk-japansk selskab.

Del din kommentar

Forsiden lige nu