Prinsesse Elisabeth: – Jeg kan godt føle mig ensom

tirsdag d. 29. december 2015 kl: 13. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Prinsesse Elisabeth føler sig ensom på Sorgenfri Slot.

Prinsesse Elisabeth føler sig ensom på Sorgenfri Slot. Arkivfoto

Efter prinsesse Elisabeth flyttede fra sit hus i Holte har hun følt sig ensom på Sorgenfri Slot

Hun havde aldrig troet, at hun skulle flytte tilbage til Sorgenfri Slot – men prinsesse Elisabeth måtte flytte fra sin villa i Holte, fordi hun ikke længere havde råd til at sidde i den.

– Jeg havde ikke troet, jeg skulle tilbage til Sorgenfri, hvor mit liv begyndte, og jeg har endnu ikke helt fundet mine egne ben efter sommerens flytning fra Holte, hvor jeg havde håbet at ende mine dage, fortæller prinsessen til Her og Nu.

– Sådan skulle det desværre ikke være, men det skal såmænd nok blive godt, når jeg får bund i flyttekasserne og indrettet mig her i Damebygningen. Indtil videre har jeg kun fået styr på spisestuen, men jeg inviterer jo heller ikke gæster, så længe det hele roder, så ja, jeg kan godt føle mig lidt ensom af og til, siger den 80-årige prinsesse.

Prinsesse Elisabeth bisat: Se Kongehusets eget billede fra kirken

Vennerne falder fra

Prinsesse Elisabeth fortæller til Her og Nu, at det værste ved at blive er gammel er, at vennerne falder fra. Og det går ud over juleglæden:

– Jeg har en nær veninde, som nu blevet så dårlig, at hun ikke magter noget længere, og det sætter skår i juleglæden.

Men hun ser ikke så mange mennesker i Sorgenfri. Fordi slottet ligger lidt isoleret, er der ikke så mange, der lige kommer forbi:

– Men jeg har heldigvis stadig min bil, så jeg selv kan komme rundt, hvis jeg orker det.

Glad for pensionen

Prinsesse Elisabeth arbejdede i 45 år i Udenrigsministeriet, hvor hun både var udsendt i Washington DC og Geneve.

Men hun frygtede ikke pensionen, fortæller hun til ugebladet:

– Jeg var lige så glad som den dag, jeg var færdig med skolen, men mit liv er jo som de fleste andres gået op og ned, og man kan ikke være lige lykkelig hele tiden. Indflytningen her har tæret på kræfterne og også lidt på humøret.

Prinsesse Elisabeth bisættes: Her er talen

Det kniber lidt for prinsessen at huske, hvor alle tingene, der er blevet pakket ud er endt henne.

– Så juleforberedelserne springer jeg over og glæder mig til at få skik på tingene i det nye år, slutter hun.

Del din kommentar

Forsiden lige nu