Prinsesse hylder de faldne

tirsdag d. 5. juni 2018 kl: 20. 45 Af: Jørgen Rosengren

Onsdag deltager prinsessen i en mindehøjtidelighed for to faldne fra Beredskabsstyrelsen.

H.K.H. Prinsesse Marie deltager onsdag klokken 10 i mindehøjtideligheden med Beredskabsstyrelsen i Kastellet, København.

Det fremgår kongehusets officielle kalender.

25 år siden

De udsendte var en del af et nødhjælpshold, der var udsendt af Det Europæiske Fællesskab (EF) for at bistå De Forende Nationers (FN) Flygtningehøjkommissariat i forbindelse med borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien.

Den 1. juni 1993 blev en nødhjælpskonvoj fra Beredskabsstyrelsen angrebet ved byen Maglaj i det centrale Bosnien-Hercegovina under den borgerkrig, der brød ud efter det tidligere Jugoslaviens sammenbrud.

Gør som Prinsesse Marie og spar penge

Sådan skriver Beredskabsstyrelsen på sin hjemmeside.

Udover prinsesse Marie deltager også forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen, ligesom Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen og repræsentanter fra missionen i 1993 vil være til stede.

Soldatertid lærte prins Joachim en vigtig ting

– I Beredskabsstyrelsen har vi ikke glemt angrebet ved Maglaj. Ved højtideligheden den 6. juni mindes vi derfor vores to kollegaer og den lokale tolk, der mistede livet for 25 år siden, og samtidig viser vi vores påskønnelse af den store indsats, som vores udsendte på internationale missioner yder, siger Henning Thiesen på hjemmesiden.

To udsendte fra Beredskabsstyrelsen og en lokal tolk mistede livet den dag for 25 år siden.

Del din kommentar

Forsiden lige nu