Prinsesse Marie protektor for fond, der uddeler udstyr til narko-sex

onsdag d. 18. juli 2018 kl: 12. 35 Af: Nicklas Skyum Clausen
Prinsesse Marie skal besøge fødevareudstillingen Bite Copenhagen
Det vides ikke, hvad prinsessen selv synes om tiltaget. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix)

AIDS-Fondet, som prinsessen er protektor for, er begyndt at uddele såkaldte chemsex-kits

Blandt prinsesse Maries mange protektorater finder man AIDS-fondet. AIDS-fondet arbejder med hiv og aids – både i Danmark og i resten af verden.

Og det er der såmænd ingenting galt med, men mon ikke AIDS-fondets nyeste tiltag kan få enkelte royalister til at rynke på næsen.

De har nemlig sendt et “chemsex-kit” på gaden, der skal beskytte folk, der godt kan lide at dyrke sex, mens de er på stoffer. Det er især udbredt i homomiljøet i storbyerne.

Soldatertid lærte prins Joachim en vigtig ting

Og det tror AIDS-Fondet godt, at Kongehuset kan acceptere, siger chef for kommunikation og kampagner hos AIDS-Fondet, Sune Buch Segal:

– Der er mange forskellige kontekster, hvor der kommer noget ind, der ikke er decideret mainstream. Det går jeg ud fra, de er vant til i Kongehuset, siger han.

Kongehuset selv meddeler til Kendte.dk, at de ikke har nogen kommentarer.

Opfordrer ikke til brug af stoffer

Hos AIDS-Fondet mener man ikke, at man ved at tilbyde udstyr, der kan bruges til chemsex, opfordrer til brug af stoffer.

Udstyrspakken indeholder blandt andet kondomer, glidecreme, snifferør og kanyler. Men AIDS-Fondet blander sig ikke i, om folk tager stoffer eller ej, siger Sune Buch Segal:

Joachim og Marie afslører: Dette rørte os virkelig

– Vi er sat i verden for at forebygge spredning af HIV, og der kan man se, at chemsex er et fænomen, der ser ud til at være i stigning. I hvert fald i visse kredse, og det udgør en meget klar risikofaktor.

AIDS-Fondet pointerer dog, at så længe man tager sin hiv-medicin dagligt, så er der ikke risiko for smitte.

Del din kommentar

Forsiden lige nu