Prinsesses mand kritiserer Trump

søndag d. 5. februar 2017 kl: 16. 24 Af: Ritzau Fokus
HRH+PrincessMadeleineMrONeill_TheRoyalCourtSWE-Photo_Brigitte_Grenfeldt
Sveriges kongehus vil ikke blande sig i, hvad prinsesse Madeleines borgerlige mand, Christopher O'Neill, skriver om USA's præsident. Foto: Brigitte Grenfeldt, Kungahuset.se.

Sveriges kongehus vil ikke blande sig i, hvad prinsesse Madeleines borgerlige mand, Christopher O'Neill, skriver om USA's præsident.

– På vegne af alle fornuftige amerikanere er jeg virkelig ked af vores præsidents skammelige handlinger. Hr. præsident, du er et ignorant menneske. Du har hverken fornuft eller følelse.

Sådan skrev Christopher O’Neill på Instagram, da han for nylig delte en illustration af Frihedsgudinden, der gemmer sit ansigt i hænderne.

Det skriver den svenske avis Expressen.

Farvel til kronen: Svensk prinsesse forlader landet

Gift med prinsesse Madeleine

Den britisk-amerikanske forretningsmand er gift med Sveriges prinsesse Madeleine.

Han afviste at blive royal efter brylluppet i 2013 – blandt andet for at kunne fortsætte sine forretninger.

Derfor vil det svenske kongehus ikke bede O’Neill om at stoppe med at ytre sine politiske holdninger, selv om kongehuse i Europa har kutyme for ikke at udtale sig om politik.

– Christopher O’Neill har afskrevet sig at få en kongelig titel, hvilket gør, at hoffet overhovedet ikke har nogen anledning til at udtale sig om hans Instagram-opslag, siger det svenske kongehus’ informationschef, Margareta Thorgren, til Expressen og understreger:

– Det er et opslag, som han har delt blandt sine venner. Det er privat, så det er ikke noget, hoffet kommenterer på.

Svensk kongehus har ikke udtalt sig om Trump

Det svenske kongehus har ikke udtalt sig offentligt om Donald Trumps indsættelse som præsident.

Det har det norske kongehus derimod. Her har man har lykønsket Trump med præsidentposten igennem en hilsen fra kong Harald.

Prinsesse viser sin nye baby frem: Se billedet her

Trump og førstedamen, Melania Trump, modtog i slutningen af januar en invitation fra den britiske monark, dronning Elizabeth, til at aflægge hende og Storbritannien et statsbesøg senere på året.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu