Prisbelønnet succesfuld TV-mand er død: Hvil i fred

mandag d. 2. april 2018 kl: 14. 24 Af: Peter Koch

Han var især kendt for serier om livet blandt gadebetjente i New York og Los Angeles.

Den amerikanske manuskriptforfatter og tv-producer Steven Bochco, der var kendt som manden bag ikoniske serier som “Hill Street Blues”, “L.A. Law” og “NYPD Blue” fra 1980’erne og 1990’erne, er død.

En talsmand for familien oplyser ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP, at 74-årige Bochco sov ind søndag efter en længerevarende kræftsygdom.

Et hav af nomineringer og priser

Bochco har gennem karrieren selv vundet 10 Emmy-priser.

Det var serien “Hill Street Blues” (på dansk “Distrikt Hill Street”, red.), der i 1981 for alvor satte gang i hans karriere. Allerede i seriens første år blev den indstillet til hele 27 Emmy-priser i forskellige kategorier.

Serien satte nye standarder for amerikanske serier, både på grund af karakterernes meget direkte sprogbrug og det, at der var stor sammenhæng i historien mellem de enkelte episoder.

Pas på derude

Særligt en enkelt replik står stærkt. I hver episode sluttede politichefen sergeant Phil Esterhaus sin morgenbriefing af betjentene i den fiktive storby af med formaningen “Let’s be careful out there” (pas på derude, red.).

Sidenhen fulgte flere serier fra Bochos hånd, mens han også skrev ét film-manuskript gennem sin karriere. The Guardian skriver, at hans store gennembrud kom i 1972, da han netop skulle skrive manuskriptet til filmen Silent Running. Oplevelsen skræmte ham dog langt væk fra den del af filmbranchen.

– Når først du har afleveret dit manuskript, vil de ikke se på dig mere, for så ender du bare med at gå i vejen for en andens visioner, har han, ifølge The Guardian, fortalt om oplevelsen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu