Prison Break stjerne er til mænd afslører han

lørdag d. 24. august 2013 kl: 13. 59 Af: Ritzau Fokus
 

Action-skuespilleren Wentworth Miller har netop afsløret, at han er homoseksuel.  Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Tv-stjerne: Depression fik mig til at tage på

Wentworth Miller springer ud som bøsse og afviser invitation til russisk filmfestival.

Action-skuespilleren Wentworth Miller har sikkert fået de fleste pigehjerter til at smelte, når han i rollen som Michael Scofield i tv-successen Prison Break hjælper sin dødsdømte bror med at slippe ud fra fængslet.

Men kvinderne kan sukke længe efter den charmerende Wentworth Miller. Den 41-årige skuespiller har netop afsløret, at han er homoseksuel.

Det sker i forbindelse, at Rusland for nyligt har vedtaget en anti-homoseksuel lov, der blandt andet forbyder bøsser og lesbiske at kysse offentligt. Det får Wentworth Miller til at afvise en invitation til den internationale filmfestival i Sankt Petersborg.

– Tak for jeres venlige invitation. Eftersom jeg har nydt at besøge Rusland og samtidigt også har russiske rødder, ville det gøre mig glad at sige ja til invitationen. Men som en homoseksuel mand, er jeg nødt til at afvise, skriver skuespilleren i et brev til organisatorerne af festivalen.

I brevet, der også er offentliggjort på hjemmesiden for organisationen for homoseksuelle, GLAAD, udtrykker Wentworth Miller sin bekymring om Ruslands nye lov.

– Jeg finder den nuværende attitude og behandling, som Ruslands regering viser over for bøsser og lesbiske, dybt problematisk. Det er på ingen måde acceptabelt, og jeg kan ikke med god samvittighed deltage i en fest, der afholdes i et land, hvor folk som jeg systematisk bliver nægtet deres basale rettigheder til at leve og elske offentligt.

Homoseksuel stjerne forsøgte selvmord

– Måske hvis omstændighederne forbedres, vil jeg kunne foretage et andet valg, slutter han.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu