Provo-sangerinder i kællingekamp om sex-image

fredag d. 4. oktober 2013 kl: 9. 36 Af: Ritzau Fokus
 
Værkstøjs-slikkende Miley Cyrus og pave-iturivende Sinead O'Connor er røget i totterne på hinanden. Foto: Scanpix.

Værkstøjs-slikkende Miley Cyrus og pave-iturivende Sinead O’Connor er røget i totterne på hinanden. Foto: Scanpix.

Stop med at prostituere dig selv, siger Sinead O’Connor til Miley Cyrus, som svarer igen ved at hentyde til O’Connors psykiske sammenbrud.

Hvad er værst for en kendt sangerinde: Et image som sexfikseret eller et image som sindssyg?

To generationer af provokerende sangerinder er røget i ordkrig på nettet om netop det.

Den 46-årige Sinead O’Connor offentliggjorde onsdag et åbent brev til Miley Cyrus, hvori hun advarede sin unge kollega om at satse på et image som sexsymbol.

Afsløring: Mariah Carey lider af psykisk sygdom

Lad være med at prostituere dig selv for penge og berømmelse, lød rådet. Men Miley Cyus tager ikke imod det med åbne arme. Tværtimod vælger hun nu at tage til genmæle mod den irske sangerinde ved at påpege, at hun også selv har imageproblemer, skriver Billboard.com.

– Før Amanda Bynes var der… Skriver Miley Cyrus på Twitter med et link til Sinead O’Connors offentlige nedtur fra 2012, hvor ireren åbent bad sine Twitter-følgere om telefonnummeret på en psykiater.

Med sin tweet sammenligner Miley Cyrus Sinead O’Connor med skuespillerinden Amanda Bynes, som netop er kendt for sin pinlige optræden på sociale medier og for sin nylige indlæggelse på et psykiatrisk hospital.

Cyrus sætter også en finger på den ældre sangerindes kontroversielle politiske opførsel, for eksempel da hun rev et billede af paven i stykker i et talkshow tilbage i 1992.

Popsangerinde endt i strid med modehus

Selvom Miley Cyrus har valgt at tage den skaldede sangerindes åbne brev som en fornærmelse, indeholder det faktisk også en klar anerkendelse af den tidligere barnestjernes talent.

Sinead O’Connors budskab er netop, at Miley Cyrus er så dygtig, at hun slet ikke behøver at vrikke halvnøgen rundt til prisuddelinger og slikke på tilfældigt værktøj i musikvideoer for at få opmærksomhed.

Del din kommentar

Forsiden lige nu