Putin har nu rigtigt ringet til Elton John

fredag d. 25. september 2015 kl: 13. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Foto: Owen Sweeney/OWEN SWEENEY/INVISION/AP

Ruslands præsident åbner op for at mødes med Elton John, der vil drøfte landets behandling af homoseksuelle.

Først blev han fuppet af et russisk komikerpar, der ringede ham op og foregav at være den russiske præsident, Vladimir Putin.

Men torsdag var det den ægte Putin, der ringede til musikeren Elton John for at sige, at han er klar til at møde ham personligt for at tale om homoseksuelles rettigheder.

Prins Harry går i mor Dianas fodspor og hyldes for det af Elton John

Det oplyser Putins talsmand til det russiske nyhedsbureau Tass.

– Putin ringede til ham og sagde: “Jeg ved, at et par fyre fuppede dig over telefonen, men du skal ikke blive fornærmet. De er harmløse mennesker, selv om det selvfølgelig ikke retfærdiggør, hvad de gjorde”, siger talsmanden, Dmitrij Peskov.

Præsidenten meddelte Elton John, at eftersom han er en verdenskendt musiker, vil han være klar til at møde ham og snakke om et hvilket som helst emne, der måtte optage ham, siger talsmanden.

Han tilføjer, at mødet kan finde sted, hvis Putin og Elton John kan finde plads i deres kalendere.

Elton John, der selv er åbent homoseksuel, har gennem noget tid udtrykt ønske om at tale med Putin om homoseksuelles og transkønnedes rettigheder.

Russiske love gør det blandt andet ulovligt at tale om homoseksualitet på positiv eller opbakkende vis.

En række vestlige lande og menneskerettighedsorganisationer har kritiseret Rusland for behandlingen af LGBT-personer – det vil sige homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

Popkongen vil bruge mere tid med familien

Putin har sagt, at han personligt ikke har noget imod homoseksuelle, men har udtrykt sig på måder, som aktivister har tolket som homofobiske.

/ritzau/Reuters

Del din kommentar

Forsiden lige nu