Quiz: Har du styr på det britiske kongehus?

mandag d. 12. februar 2018 kl: 20. 45 Af: Ritzau Fokus

Meghan Markle slutter sig til Storbritanniens royale til maj, når hun skal giftes med prins Harry. Og Elizabeth har været dronning i mange år. Men vor meget du ved om hendes kommende familie?

Den britiske kongefamilie får til foråret et nyt medlem.

Det sker, når prins Harry gifter sig med den amerikanske skuespiller Meghan Markle lørdag 19. maj.

Et bryllup, som der helt sikkert bliver enorm stor ståhej omkring – og det har der faktisk været længe.

Test din viden

Her kan du teste din viden om den britiske kongefamilie:

 

1: Hvornår døde prinsesse Diana?

a) August 1996.

b) August 1997.

c) August 1998.

 

2: Hvornår blev prins Charles gift med Camilla, der er hertuginde af Cornwall?

a) 2003.

b) 2004.

c) 2005.

Royalt par fik brev med hvidt pulver med posten

 

3: Hvad hedder Meghan Markles alterego i tv-serien “Suits”?

a) Rachel Green.

b) Rachel Zane.

c) Rachel Berry.

 

4: Hvad kostede omkring 265 millioner danske kroner, da prins William og Kate Middleton blev gift i 2011?

a) Renovering af Westminster Abbey.

b) Sikkerhedsforanstaltninger.

c) Catering og underholdning.

 

5: Hvor kan man se den yderst populære tv-serie om dronning Elizabeths liv, “The Crown”?

a) HBO.

b) Amazon.

c) Netflix.

 

6: Hvad gjorde 2,8 millioner mennesker, da prins William og Kate Middleton blev gift?

a) Skrev statusser på Facebook om det royale bryllup.

b) Rejste til London for at overvære brylluppet.

c) Så brylluppet på tv.

 

7: Hvilken blomst skal indgå i en royal brudebuket i Storbritannien?

a) Myrte.

b) Lilje.

c) Rose.

 

8: Prins Harry tilbragte ti år i den britiske hær. Hvor har han været udsendt til to gange som soldat?

a) Afghanistan.

b) Irak.

c) Mali.

 

9: Hvem i Storbritanniens historie har siddet længst tid som monark?

a) Dronning Victoria.

b) Kong George III.

c) Dronning Elizabeth.

 

10: Hvor mange kunne lytte med på BBC Radio, da daværende prinsesse Elizabeth blev gift med prins Phillip i 1947?

a) 100 millioner.

b) 150 millioner.

c) 200 millioner.

 

Du kan læse meget mere om det britiske kongehuset på Kendte.dk.

Og vil du lige kontrollere, om du kunne svarene på de ti spørgsmål, for så følger svarene her:

Prinsens gamle kærester bliver slettet fra Facebook

Svar: 1:b, 2:c, 3:b, 4:b, 5:c, 6:a, 7:a, 8:a, 9:c, 10:c.

Kilder: IMDB, royal.uk og The Independent.

Del din kommentar

Forsiden lige nu