Raceraseri: Disse danskere indtager Oscaren

mandag d. 4. juli 2016 kl: 16. 39 Af: Ritzau Fokus
Hvis Nicolas Winding Refn takker ja til invitationen, skal han vælge næste års Oscar-vindere.
Hvis Nicolas Winding Refn takker ja til invitationen, skal han vælge næste års Oscar-vindere. Foto: Andy Kropa/ANDY KROPA/INVISION/AP

Efter en overvægt af hvide nominerede til statuetter for andet år i træk har Oscar-akademiet nu inviteret flere kvinder og minoriteter med.

I februar stod den gyldne Oscar-statuette i midten af en heftig racedebat omkring mørke og lyse skuespillere.

Flere kritikere rasede over, at akademiet manglede mangfoldighed, når alle 20 nominerede i skuespilkategorierne for andet år i træk kun bestod af hvide.

Selv Oscar-akademiets formand, Cheryl Boone Isaac, udtrykte sin skuffelse og lovede væsentlige ændringer til næste års Oscar-uddeling.

Nu har 683 folk i filmbranchen modtaget en invitation om at indgå i Oscar-akademiet, som har haft fokus på, at indbydelsen endte i postkassen flere hos kvinder og minoriteter end tidligere.

Helt konkret er 46 procent af de inviterede kvinder, mens 41 procent er ikkehvide.

Blandt inviterede er “Ugly Betty”

Blandt andet er de latinamerikanske skuespillerinder Eva Mendes og “Ugly Betty”-stjernen America Ferrera indbudt, og det samme er de mørklødede skuespillere Idris Elba og “Star Wars”-kometen John Boyega.

– De inviterede fortsætter vores langsigtede forpligtelse til at byde velkommen til ekstraordinære talenter, som også afspejler dem, der arbejder i filmbranchen i dag, siger akademiets præsident, Cheryl Boone Isaacs, i en pressemeddelelse ifølge Reuters og fortsætter:

– Vi opfordrer også andre til at åbne dørene mere og skabe muligheder for alle, der gerne vil arbejde i denne fantastiske branche, lyder det videre fra hende.

Hvis de alle 683 inviterede takker ja, vil det øge antallet af akademiets kvindelige medlemmer fra 25 procent til 27, mens antallet af ikkehvide går fra otte procent i 2015 til 11 procent i år.

Akademiet har overvejende bestået af hvide, mandlige og ældre filmfolk, og det har ifølge kritikerne været barrieren for den manglende mangfoldighed, for akademimedlemmerne både indstiller og stemmer på Oscar-vinderne.

Flere danskere har også fået en invitation. Heriblandt “Drive”-instruktøren Nicolas Winding Refn og den Oscar-nominerede “Krigen”-instruktør, Tobias Lindholm.

Hvis alle takker ja, vil akademiet få 7789 medlemmer.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu