Rasmus Bjerg: Et madøre der opsnapper aktiefifs i radioen

tirsdag d. 14. november 2017 kl: 7. 09 Af: Ritzau Fokus
Rasmus Bjerg kulturforbrug
Rasmus Bjerg har opsnappet aktiefifs i radioprogrammet "Millionærklubben". Foto: Scanpix/Henning Bagger (Arkivfoto)

Skuespilleren elsker dokumentarer om mad, og så er han vild med et radioprogram om aktier og investeringer.

Skuespilleren Rasmus Bjerg har fire børn og en pensionsopsparing, der skal plejes.

Derfor er han frisk på at afprøve aktiefifs, som han får i radioprogrammet “Millionærklubben”.

Han er også glad for at streame madprogrammer.

Og så kan skuespilleren, der lige nu turnerer landet rundt med soloshowet “Velbjerget”, næsten komme til at græde, når han hører klassisk musik.

Her fortæller han om sit kulturforbrug.

Hvilken film har gjort et stort indtryk på dig?

– Det går helt tilbage til barndommen, men Chaplins film og klovnen, den ekvilibrisme og det universelle sprog, der lå i humoren, husker jeg stadig. Jeg drømte dengang om at blive klovn eller direktør i et cirkus, og jeg er dybest set blevet begge dele.

TV-stjerne med klar opfordring til danske par: Knald!

Hvilke serier streamer du?

– For tiden ser jeg “Norsemen” på Netflix, som er en norsk vikingesaga med et nutidigt lag. Det er sjovt, og det anede jeg ikke, nordmænd kunne være. Det er for eksempel sådan noget med, at trællene vil have fagforening og ordentlige arbejdsvilkår, og det bliver bare serveret helt tørt.

– Jeg streamer også madprogrammer som “Bizarre Foods” og “The Mind Of A Chef”. Jeg er et rigtigt madøre.

Hvilke podcasts lytter du til?

– Det er jeg ikke så god til. Jeg har ofte nogle lange ture i bil, og der vil jeg gerne høre radio.

Hvad hører du i radioen?

– I bilen står den på Radio24syv, jeg synes faktisk, den er ret original.

– Jeg ramler tit ind i “Millionærklubben”, og jeg synes, det er ret interessant at lytte til nogen, der dybest set taler om noget, der er så støvet, og burde være ligegyldigt for mig, men så igen – jeg har jo også en pensionsopsparing og fire børn. Jeg tror jo også, jeg kan købe aktier, og jeg har da prøvet nogle af deres fifs af. Det er faktisk gået ret godt.

Hvilken musik lytter du til?

– For tiden lytter jeg meget til Arvo Pärt (estisk komponist, red.) som komponerer noget meget skrøbelig klassisk musik, hvor man virkelig fornemmer de dybe søer og birkeskove. Det er meget beroligende, og jeg kan næsten få tårer i øjnene af det.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– Det gør Kim Leines “Afgrunden”. Den er fantastisk. Jeg åd “Profeterne fra Evighedsfjorden”, og jeg synes, han skriver mega godt. Jeg er kørt lidt sur i Karl Ove Knausgårds “Min Kamp”, som jeg har læst en del bind af, men jeg forestiller mig, at jeg skal i gang igen.

Hvilke aviser læser du?

– Jeg scroller igennem BT eller Metroxpress, og så kigger jeg på Politiken og Jyllands Posten på nettet, men jeg har ikke noget abonnement, så det stopper ved de 10 gratis artikler.

– Ofte køber jeg dog Weekendavisen, og jeg nyder at sidde med en enkelt god og dybdeborende reportage. Det er en luksus, synes jeg.

Hvilke magasiner læser du?

– Jeg køber ind i mellem Gastro for at følge lidt med i, hvad der sker, hvilke restauranter, der er åbnet og hvilke kokke, der laver hvad. Og jeg synes, de har nogle gode reportager og anmeldelser, der kan få tænderne til at løbe i vand.

Hvad ser du i tv?

– Jeg har set “Generation XL” (DR-program om overvægtige børn, red.) med mine børn. Ikke at mine børn er overvægtige, vi har – især min kone – en meget vedholdende sukkerpolitik. Men der er mange lag i det program, det sætter nogle diskussioner i gang, der gør, at vores børn måske bedre kan forstå, at vi er så fulde af forbud hele tiden.

Rasmus Bjerg rådgiver om parforholdsproblemer i ny serie

Hvor går du ud for at være kulturel?

– Jeg har ret travlt, så jeg får det forsømt, men jeg har aftalt med mig selv at prioritere det, for jeg elsker at gå i teatret og biografen og at høre en god koncert.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu