Nøhrs dilemma: Kærlighed eller frihed

onsdag d. 6. november 2013 kl: 14. 45 Af: Ritzau Fokus
 
Rasmus Nøhr udgiver sit sjette album onsdag.

Rasmus Nøhr udgiver sit sjette album onsdag. Foto: FLINDT PEDERSEN RASMUS Polfoto

Sangene på Rasmus Nøhrs nye album er skrevet i en svær periode.

Det var ikke en nem beslutning for sangeren Rasmus Nøhr, da han i vinteren stod mellem to valg. Enten skulle han blive i Danmark sammen med sin kæreste, eller også skulle han rejse til Thailand, hvor frihed, en god ven, motorcykler og vandreture ventede.

Rasmus Nøhr: -Aalbæk er sat i offentlig gabestok

For han ville jo gerne kærligheden.

– Spørgsmålet var, om jeg skulle rejse ud i verden og forlade denne her skønne kvinde, som jeg elsker, men som vil noget andet med livet, eller om jeg skulle blive hjemme og føle mig fuldstændigt fanget og opgive drømmen om at leve et liv, hvor man kan rejse, siger Rasmus Nøhr, der endte med at tage af sted.

Selvom han til at begynde med ikke havde sin guitar med, så gik der ikke længe, før sangene begyndte at dukke op i hans hoved.

Faktisk er titelnummeret “Retursekund” skrevet om det øjeblik, hvor han mødte den kvinde, han rejste fra. Men også de andre sange kredser omkring kærligheden.

– Jeg har skrevet pladen i en periode, hvor min kæreste og jeg hele tiden var ved at gå fra hinanden. Ikke fordi vi var trætte, men fordi vi ville forskellige ting, siger han ærligt.

Forholdet til kæresten holdt ikke, men Rasmus Nøhr håber, at albummet kan være med til at vise andre, at kærligheden kræver, at man ind i mellem ofrer sig.

– Når folk hører den her plade, håber jeg, at de husker, hvorfor de elsker deres kærester, og at man skal gå på kompromis for kærlighedens skyld, siger han.

Kærlighed, karriere og konkurs: Tæt på Rasmus Nøhr

“Retursekund” er på gaden onsdag.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu