Regentpars slot indtaget af håndværkere

onsdag d. 19. november 2014 kl: 10. 33 Af: Ritzau Fokus
 

Det svenske regentpars oficielle residens, Stockholms Slot, gennemgår for tiden et stort redesign.

Det svenske regentpars oficielle residens, Stockholms Slot, gennemgår for tiden et stort redesign. Foto: Unger Anthon/free

Stockholms Slot, som er det svenske regentpars officielle residens, gennemgår en stor renovering.

Der er masser af arbejdsstøj, når det svenske regentpar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, i disse opholder sig på Stockholms Slot.

Seernes darling sendt ud af bagedysten

Slottet er nemlig ved at gennemgå det største renoveringsprojekt i nyere tid. En del af murværket på slottets facader skal genoprettes og erstattes, og derfor har man overvejet, om slottet skulle have ny farve i stedet for den karakteristiske lette lyserøde. Det skriver hovedfolkene bag renoveringen på den svenske Ejendomsstyrelsens hjemmeside.

– Vi arbejdede først med en bredere farvepalet. Men efterhånden nåede vi frem til den konklusion, at den lyse, varme pink gips, som er på slottet nu, stadig er den farve, som fungerer som den bedste baggrund for murværket i dag, siger den kongelige chefarkitekt, Andreas Heymowski.

Årsagen til renoveringen er, at vind og vejr har slidt hårdt på det 317 år gamle slot, der er bygget af sandsten fra den svenske ø Gotland, fortæller Johan Zetterberg, der er ejendomschef ved Ejendomsstyrelsen.

– De mest alvorligt beskadigede sten på slottet vil blive erstattet med mere holdbare sten fra Schweiz. Men hovedmålet er at bevare så meget som muligt af det oprindelige, forklarer Zetterberg.

Renoveringen tager i alt hele 25 år, og i øjeblikket er tredje etape ud af i alt 25 årsprojekter netop afsluttet.

Stockholms Slot er placeret i den svenske hovedstad, mens kongefamiliens private residens er Drottningholm Slot, som ligger lidt uden for byen.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu