Robert De Niro står ved kontroversiel påstand

torsdag d. 14. april 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

Skuespilleren Robert De Niro er overbevist om, at der er et link mellem vaccinationer og autisme. Påstanden har fået debatten til at rase.

Robert De Niro er gået ind i en rasende debat om børnevacciners skyld i autisme.

Robert De Niro er gået ind i en rasende debat om børnevacciners skyld i autisme. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

For blot få uger siden valgte den 72-årige skuespiller Robert De Niro at droppe visningen af dokumentaren “Vaxxed: From Cober-Up to Catastrophe” på Tribeca Film Festival, som han selv startede for 15 år siden.

Den omstridte dokumentar giver børnevacciner skylden for autisme, hvilket fik flere lægelige eksperter op af stolene i protest.

Robert De Niro censureret på live-tv: -Fuck Trump

Nu har “Godfather”-skuespilleren dog på ny valgt at støtte dokumentaren og dens betvivlede omdrejningspunkt, da han medvirkede i den amerikanske tv-udsendelse The Today Show.

– Alle burde se dokumentaren, da der er noget om snakken, siger han i showet.

Robert De Niro valgte også at udtrykke sin personlige holdning til sagen i talkshowet. Her forklarede skuespilleren, at han mener, at der for nogle børn er et link mellem autisme og vaccinationer.

– Forskere siger, at der ikke et link, men det er mere kompliceret end som så. Der er et link mellem de to ting, siger Robert De Niro i The Today Show.

Har selv en søn med autisme

“Goodfellas”-skuespilleren har selv en søn, der lider af autisme, hvorfor han har valgt at gå ind i debatten om, hvad der mon kan være med til at forudsige sygdommen.

Deprimeret De Niro støtter demonstranter

Dokumentaren “Vaxxed: From Cober-Up to Catastrophe” bliver fortsat ikke vist på årets Tribeca Film Festival.

Se en del af interviewet fra The Today Show med Robert De Niro her:/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu