Robin Williams enke: Han “faldt sammen” før selvmord

tirsdag d. 3. november 2015 kl: 19. 37 Af: Uffe Dahl
 
Robin Williams var i en langt værre forfatning end offentligheden hidtil har vidst. Han havde højest tre år mere at leve i, forklarede enken, Susan, i TV-interviewet. Foto: Facebook.

Robin Williams var i en langt værre forfatning end offentligheden hidtil har vidst. Han havde højest tre år mere at leve i, forklarede enken, Susan, i TV-interviewet. Foto: Facebook.

Den elskede skuespiller var inde i en rystende spiral af mentalt og fysisk forfald, afslører enken i sit første interview efter at Robin Williams hængte sig

Den elskede og beundrede komiker og skuespiller Robin Williams var i en langt dårligere forfatning psykisk og fysisk end det hidtil er kommet frem.

Det afslører hans enke og sidste hustru, Susan, i et interview i Good Morning America.

Robin Williams' enke afslører: -Min mand led inden døden

Robin Williams hængte sig i sit klædeskab i soveværelset i august sidste år. På det tidspunkt var han allerede diagnosticeret med Parkisons syge. Enken fortæller, at Williams var begyndt at få stive lemmer, dårlig gang og led af mental forvirring.

– Han begyndte at ’falde sammen’ fysisk og mentalt, fortalte Susan Williams.

Ville snart dø

Hun fortalte også i programmet, at en obduktion afslørede, at den 63-årige Oscar-vinder og verdens-stjerne led af en særlig demens-sygdom under hurtig udvikling.

– I bedste fald ville Robin have levet yderligere tre år. Og det ville have været meget svære år. Der ville faktisk have været en risiko for, at han ville være blevet spærret ind, berettede enken med henvisning til lægernes prognose.

Robin Williams fik det meste af verden til at le gennem årtier. Han var elsket for sine skøre indfald i TV-interviews, hvor hverken en altid veloplagt Williams eller interviewerne anede, hvor det hele ville ende.

Men Robin Williams var reelt en jaget mand. Dæmoner, angst og depressioner plagede hans følsomme sind.

Drak og tog stoffer

I lange perioder af sit liv var Williams stærkt afhængig af både alkohol og stoffer. Han stoppede dog sig misbrug otte år før sin død. Men faldt angiveligt i et par gange undervejs.

Susan Williams fortalte i interviewet, at Robin Williams godt var klar over, at han var ved at miste sin forstand og hukommelse. Han prøvede at holde sammen på det hele, men talte sjældent om sin sygdom.

– Den sidste måned, før han tog sit liv, var det som om, at dæmningen styrtede sammen. Den sidste uge før han døde, planlagde lægerne at indlægge ham for at teste hans kognitive evner, fortalte Susan Williams med tårer i øjnene.

’Jeg tilgiver dig’

Robin Williams tog konsekvensen af sin sygdom og hængte sig dybt deprimeret i klædeskabet i sit soveværelse. Her blev han fundet næste dag af sin personlige assistent. Susan havde forladt hjemmet i San Francisco var om morgenen. Hun troede, at Robin Williams sov længe.

Da hun fik den rystende besked om dødsfaldet, skyndte hun sig hjem.

Komikerdatter: Sådan håndterede jeg fars død

– Jeg ville bare se min mand. Det fik jeg lov til. Jeg bad for ham. Og jeg fortalte ham, hvor meget jeg elskede ham. Jeg tilgiver dig 50 milliarder procent med hele mit hjerte. Du er den modigste mand, jeg nogensinde har kendt. Vi levede jo til sidst i et mareridt, fortalte den åbenhjertige kvinde i TV-interviewet.

Susan Williams var stjernens tredje hustru. Hun taler først med pressen nu efter at en længere og ondsindet arve-strid med Williams’ børn er blevet forligt.

Del din kommentar

Forsiden lige nu