Rock-veteran og guitarist er død

tirsdag d. 19. januar 2016 kl: 8. 55 Af: Ritzau Fokus

En af rockmusikkens veteraner er mandag død 67 år gammel. Det oplyser bandet The Eagles.

Glenn Frey fra rockgruppen The Eagles er død i en alder af 67 år. Han har kæmpet med sit helbred i længere tid, oplyser The Eagles i en skriftlig meddelelse. Arkivfoto

Glenn Frey fra rockgruppen The Eagles er død i en alder af 67 år. Han har kæmpet med sit helbred i længere tid, oplyser The Eagles i en skriftlig meddelelse. Arkivfoto Foto: Andy Kropa/ANDY KROPA/INVISION/AP

Glenn Frey, der var guitarist og med til at danne rockgruppen The Eagles, er død.

Det oplyser bandet ifølge BBC og Reuters. Glenn Frey blev 67 år.

– Det er med tunge hjerter, at vi meddeler, at vores kammerat og Eagles-stifter Glenn Frey er gået bort i New York mandag 18. januar, siger gruppen i en skriftlig udtalelse ifølge Reuters.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Kæmpede en brav kamp

Rockveteranen kæmpede ifølge sine bandmedlemmer en brav kamp mod sygdom, men er død af komplikationer med blandt andet leddegigt og lungebetændelse.

– Frey-familien ønsker at takke alle, der stod sammen med Glenn i kampen.

– Ord kan ikke beskrive vores sorg, vores kærlighed og respekt for alt det, han har givet os, sin familie og musikken samt millioner af fans verden over, skriver The Eagles.

Grundlagde Eagles i starten af 1970’erne

Frey var med til at grundlægge The Eagles i 1971. Han har blandt andet skrevet og sunget sange som “Heartache Tonigt”, “Take It Easy” og var med til at skrive hittet “Hotel California”.

I løbet af 1970’erne var The Eagles et af USA’s mest succesfulde bands, og gruppen vandt blandt andet seks Grammy-priser og fem American Music Awards.

Yderligere havde Glenn Frey succes med en solokarriere i 1980’erne, efter at The Eagles brød op. Han stod bag hittet “The heat is on” til filmen “Frækkere end politiet tillader”, der havde Eddie Murphy i hovedrollen.

Frey holdt sig dog ikke kun til musikken. Også som skuespiller gjorde han sig. Blandt andet havde han en rolle i første sæson af tv-serien “Miami Vice”.

Dansk ungdomsstjerne er død: -Var fræk som en slagterhund

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu