Rockstjerne afslører kræftsygdom

onsdag d. 16. december 2015 kl: 12. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Rikki Rocket (yderst til højre) i sine velmagtsdage med resten af Poison.

Rikki Rocket (yderst til højre) i sine velmagtsdage med resten af Poison. Foto: LENNOX MCLENDON/AP

Trommeslageren for rockbandet Poison fortæller, at han er i behandling for mundhulekræft.

Rockstjernelivet slider hårdt på kroppen, og 80’ernes metalhelte var bestemt ikke kendt for at holde igen.

Om det er en ubetalt regning fra fortiden er uvist, men Rikki Rockett, trommeslageren for den ikoniske gruppe Poison, fortæller nu, at han er i behandling for mundhulekræft.

Radiovært kom med uhyggelig forudsigelse: Nu er hun død

Amerikanske Poison var et af de helt store navne fra midten af 80’erne til midten af 90’erne, hvor de solgte 45 millioner album, og Rikki Rockett styrede trommerne på samtlige indspilninger.

– Jeg blev syg i juni. Jeg havde denne her forfærdeligt kolde, ømme fornemmelse i halsen, og de skrabede mig og tog biopsier, men det afslørede intet, sagde Rockett ifølge PEOPLE og fortsatte:

– Endelig var der en læge, der tog en biopsi, og efter et kig sagde han: “Jeg tror, du har mundhulekræft”. Og det var så en tumor.

Skyldes ikke alkohol og tobak

Et højt forbrug af alkohol og tobak øger risikoen for kræft i svælget, men Rockett sagde selv, at kræften skyldes en HPV-virus i hans tilfælde. Han bemærkede også, at han langt fra er den eneste rockstjerne, der har kæmpet med sygdommen.

– Det er meget det samme med Bruce Dickinson (fra Iron Maiden, red.), meget det samme med Michael Douglas og meget det samme med Tom Hamilton (fra Aerosmith), så vidt jeg ved, men jeg kender ikke de eksakte detaljer omkring hans sygdom, fortalte Rockett.

Kim Larsen aflyser flere koncerter: Stadig mærket af kræftsygdom

Den 54-årige musiker afslørede, at han har fået ni behandlinger med kemoterapi og 35 med strålebehandling for at bekæmpe kræftsygdommen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu