Rørt Ibi efter sygdomshistorie: Omgivet af smukke sjæle

torsdag d. 19. januar 2017 kl: 8. 41 Af: Ritzau Fokus
20170118093241424_org
Ibi Makienok er gift med fodboldspilleren Simon Makienok. Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Tv-værten Ibi Makienok takker sin følgere for den store støtte i kølvandet på den personlige sygdomsberetning.

Kærlige ord, støttende beskeder og ønsker om bedring er væltet ind hos tv-værten Ibi Makienok, efter at hun tog bladet fra munden og ærligt fortalte om den sygdom, der ramte hende for to år siden.

Det har rørt den tidligere Paradise-vært, der nu takker sine følgere på det sociale medie Instagram for al den kærlighed, de har sendt hendes vej.

– Tusind tak for de kærlige ord, støtten og de mange cyberkram og hjerterne – og alle jeres fortællinger. Jeg har læst hvert eneste ord. Det fortalte mig, at jeg er omringet af dejlige mennesker og smukke sjæle, skriver hun til et billede med teksten “I er fantastiske”.

De mange rørende ord er strømmet ind, efter at Ibi Makienok tirsdag delte et personligt indlæg om sit voldsomme sygdomsforløb på hjemmesiden organdonation-ja-tak.dk.

Dobbeltsidet nyresvigt

I starten af 2015 blev den nu 41-årige tv-værts tilværelse brat vendt op og ned, da hun blev indlagt på Bispebjerg Hospital og senere Rigshospitalet i København med dobbeltsidet nyresvigt.

– Dit liv, som du kender det, foregår nu i et fire gange fire meter hvidt, sterilt rum med biplyde og syge mennesker og et barn, der krammer dig oppe i sengen og grådkvalt spørger, hvornår du kommer hjem, for morfar er sød, men han synger ikke godnatsange eller læser eventyr med de samme sjove stemmer, skriver hun i indlægget.

I indlægget fortalte Ibi Makienok, at tiden på hospitalet var præget af stor usikkerhed, og at hun blev undersøgt for en lang række ting.

Kronisk syg

I dag er hun kronisk syg, og det tærer hårdt på kræfterne i hverdagen.

– Jeg lever hver dag med håbet om, at jeg får en okay dag. Nogle er bedre end andre – så kan jeg smile og cykle lidt, gå ture og endda hygge med vin og selskab – andre dage har jeg ikke sovet om natten – og har ingen energi, skriver hun på hjemmesiden.

Ibi Makienok i spidsen for nyt tv-program om stærke følelser

Privat er Ibi Makienok gift med fodboldspilleren Simon Makienok. Hun har sønnen Anakin fra et tidligere forhold.

Læs hele Ibi Makienoks indlæg her.

Sygdomsplaget kendis: Jeg vil svede medicinen ud

Se hendes opdatering her:

God morgen til alle med hjertet det rette sted og som skrev til mig igår og læste min beretning. Tusind tak for de kærlige ord, støtten, de mange cyperkram og hjerterne – og alle jeres fortællinger. Jeg har læst hvert eneste ord. Det fortalte mig at jeg er omringet af dejlige mennesker og smukke sjæle. Sammen kan vi nå langt. Hav en dejlig dag. 🌈⭐️😍👐🏼🙆

A photo posted by Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu