Rolle som hjemløs gør Gere til forkæmper

søndag d. 12. juni 2016 kl: 15. 32 Af: Ritzau Fokus
Richard Gere kæmper for samfundets udsatte.
Richard Gere kæmper for samfundets udsatte. Foto: Matt Rourke/AP
 

Efter at den amerikanske skuespiller Richard Gere selv har spillet hjemløs i filmen “Time Out of Mind”, kæmper han de boligløses sag.

Richard Gere er en af Hollywoods helt store aktører og har været det, siden han fik sit gennembrud i 1980’erne. Listen over store filmsucceser er lang, selv om mange nok husker “Pretty Woman” fra 1990 bedst.

Senest har 66-årige Richard Gere både instrueret og spillet med i biograffilmen “Time Out of Mind” fra 2015. I filmen kan man se “Chicago”-skuespilleren i rollen som en hjemløs mand ved navn George, der ihærdigt forsøger at få et forhold til sin datter.

Gjorde indtryk på Gere

Rollen som hjemløs gjorde undervejs så stort indtryk på Richard Gere, at han har kastet sig over at kæmpe de rigtige hjemløses sag. Under en konference i Rom fortalte han ifølge nyhedsbureauet Reuters om, hvordan man som borger kan hjælpe boligløse mennesker bedst muligt.

Kvindemagnet binder sig igen: Nu skal han giftes - med ung kvinde

– Det er hverken penge eller staten, som hjælper mennesker. Det er mennesker, som ikke er ligeglade med andre. Det er de menneskelige forbindelser, som heler os i hvert fald følelsesmæssigt, psykologisk og endda også fysisk, siger Richard Gere ifølge Reuters.

Richard Gere: -Jeg levede som hjemløs

Det er dog ikke første gang, at Richard Gere kæmper for udsatte mennesker, da han også engagerer sig i flere andre velgørende projekter. “Runaway Bride”-stjernens humanitære arbejde har også betydet, at han for få uger siden var inviteret til Vatikanet, da pave Frans ønskede at takke ham for hans arbejdet med den katolske hjælpeorganisation “Scholas Occurrentes”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu