Rolling Stones i debut på kæmpefestival

torsdag d. 4. juli 2013 kl: 5. 39 Af: Ritzau Fokus
 

50 år efter gruppen havde sin debut fik The Rolling Stones endelig mulighed for at spille på Storbritanniens største festival, Glastonbury. Foto: AP / POLFOTO

Mick Jagger gør Claes Bang selskab i ny film

En gang skal være den første – og lørdag var det første gang, at Mick Jagger og co. spillede på Glastonbury.

Det er aldrig for sent at opleve nye ting – heller ikke når man nærmer sig de 70 og har været i musikbranchen i et halvt århundrede.

Lørdag var det første gang i bandets 50-årige karriere, at The Rolling Stones gik på scenen på Englands gigantiske Glastonbury festival – og det med masser af energi og en sætliste pakket med rockikonernes største hits.

Hvis det er første gang, du nogensinde har set bandet, så kom endelig igen, lød det fra forsanger Mick Jagger til et jublende publikum, hvoraf flertallet endnu ikke var født, da Rolling Stones spillede sine første koncerter.

Jagger fylder 70 i juli, men det stoppede ham ikke fra at begive sig ud i sine kendte dansetrin på festivalens største scene, Pyramid Stage.

Bandet lagde ud med 1968-klassikeren “Jumpin’ Jack Flash” og spillede derefter i over to timer ledsaget af fyrværkeri, ild og en mekanisk Fugl Føniks på toppen af scenen under “Sympathy for the Devil”.

Fans havde stået klar til bandet i over 12 timer før showet, der kulminerede med “Satisfaction”. Blandt publikum skal have været prins Harry, supermodellen Kate Moss og fodboldstjernen Wayne Rooney.

Folkene bag festivalen havde udvidet området foran scenen, fordi de regnede med, at størstedelen af de 135.000 festivaldeltagere ville høre hovednavnet – og dermed deltage i en portion musikhistorie.

– Vi har ventet længe på at få Stones til at spille her. At de er her er fantastisk, siger organisator Michael Eavis, der i årevis har forsøgt at overtale rockbandet til at deltage.

Guitarist Keith Richards sagde før lørdagens rockbrag, at han “så frem til det, fordi det var et ikonisk spillested og et ikonisk band – og endelig mødes de to til sidst”.

73-årige Mick Jagger bliver far for ottende gang

Glastonbury festival begyndte som et hippiefest med 1500 deltagere i 1970 og er siden vokset til at have 58 store og små scener.

/ritzau/AFP

Del din kommentar

Forsiden lige nu