Royal appel: Stop vold i hjemmet

mandag d. 18. juli 2016 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
Britain's Camilla, Duchess of Cornwall arrives for a service of thanksgiving for Queen Elizabeth's 90th birthday at St Paul's Cathedral in London, Camilla Parker Bowles, Dronning Elizabeth II
Bekæmpelse af vold i hjemmet er blandt hertuginde Camillas hjertesager. Foto: Ben Stansall/Scanpix.

Et af de vigtigste midler til at bekæmpe vold i hjemmet er at stå frem. Sådan lyder det fra Storbritanniens hertuginde Camilla.

Storbritanniens hertuginde Camilla holdt for nylig et arrangement for at sætte fokus på vold i hjemmet.

Bekæmpelse af vold i hjemmet er blandt hertuginde Camillas hjertesager, og derfor var det en dybt berørt hertuginde, der fortalte om vigtigheden af at stå frem.

– Vold i hjemmet er stadig et skjult problem i vores samfund, fordi det er karakteriseret ved tavshed – tavshed fra ofrene, tavshed fra omgivelserne og tavshed fra dem, der begår overgrebene, sagde hertuginden ifølge avisen Hello! Magazine.

– Tavsheden er det værste. Det efterlader ofrene i skam, og det forhindrer dem i at tale om overgrebene og i at få hjælp. I værste fald kan det ende fatalt, sagde hertuginden.

De modigste mennesker

Den 69-årige hertuginde beskriver de ofre, der tør stå frem, som nogle af de “modigste mennesker jeg nogensinde har været så privilegeret at møde”. Derfor lyder hertugindens appel, at vold skal italesættes i stedet for at ties ihjel.

Dagens fødselar: Camilla Hertuginde af Cornwall

– Tavsheden bliver oftest først brudt, når der er sket noget forfærdeligt, men jeg håber meget, at vi kan stoppe tavsheden. Jeg håber, vi kan tale om, hvad der sker bag de lukkede døre, sagde hun til de fremmødte.

Skuespiller Patrick Stewart, der er kendt fra “Star Trek” og “X-Men”-filmene, var blandt de fremmødte, og han var meget berørt over hertugindens ord og appel. Som barn var han selv vidne til, at hans far slog hans mor.

– Folk tror fejlagtigt, at vold i hjemmet kun sker i belastede familier – det sker på tværs af alle samfundslag. Det sker overalt, lød det fra den Golden Globe-nominerede skuespiller.

– Det er et stort uudtalt problem, som hertuginden sætter fokus på. At høre hendes støtte har en virkelig stor betydning, fastslog Stewart.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu