Royal brite fejrer fødselsdag: Ombrust nærmest fra dag et

tirsdag d. 17. juli 2018 kl: 20. 21 Af: Ritzau Fokus

Prins Charles' kone, hertuginde Camilla, fylder 71 år tirsdag den 17. juli. Parret blev første gang kædet sammen i 1970'erne. I 2005 giftede de sig.

Sommeren er fyldt med fødselsdage i det britiske kongehus, og tirsdag den 17. juli er det hertuginde Camillas tur. Hertuginden, der er gift med Storbritanniens tronarving, prins Charles, fylder 71 år.

Hertuginde Camilla blev royal, da hun blev gift med prins Charles ved en borgerlig ceremoni 9. april 2005 i Windsor Guildhall tæt ved Windsor Castle vest for Englands hovedstad, London.

Indviklet? Her er de royale med noget til fælles

Parret viste sig officielt sammen første gang til et arrangement i 1999. De to har dog kendt hinanden siden 1970’erne, hvor de mødtes gennem fælles venner. Fra 1973 til 1995 var hertuginde Camilla gift med officeren Andrew Parker Bowles, som hun har sønnen Thomas “Tom” Parker Bowles på 43 år og datteren Laura Rose Lopes på 40 år med.

Prins Charles var gift med nu afdøde prinsesse Diana fra 1981 til 1996, og sammen fik parret prins William, der er 36 år, og prins Harry på i dag 33 år.

Da prins Charles og hertuginde Camilla stod frem som par, oplevede parret, at det blev meget overvåget og samtidig blev genstand for meget kritik, sagde hertuginde Camilla i et interview med Daily Mail i maj 2017.

– Det var forfærdeligt. Det var en dybt ubehagelig tid, og jeg ønsker ikke, at min værste fjende skal gå igennem det. Jeg kunne ikke have overlevet uden min familie, sagde hun til avisen.

I anledning af sin fødselsdag sidste år modtog hun mange lykønskninger, og dem takkede det britiske kongehus for på sin officielle Instagram-profil.

– Tusind tak til alle jer, der har taget jer tid til at ønske hendes kongelige højhed tillykke.

Kendt for vilde fester og stoffer: I dag fylder prinsessen år

Den royale fødselar og hendes et år yngre gemal bor til daglig i Clarence House, der ligger i hjertet af London. Der er fyldt med fødselsdage i det britiske kongehus sommeren over. Prins Philip fyldte 97 år den 10. juni. Prins William blev 36 år den 21. juni.

Den 22. juli bliver prins Williams ældste søn, prins George fem år, og den 4. august bliver prins Williams’ nye royale svigerinde, hertuginde Meghan, 37 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu